عادت تلفون همراه

اگر از نظر روحی به تلفن همراهتان وابسته هستید و از هزینه‌هایتان كم می‌كنید تا از عهده پرداخت هزینه آن برآیید، اعتیاد شما به تلفن همراه خارج از كنترل شده و وقت آن رسیده كه كاری انجام دهید …

فست فود، بازی‌های ویدیویی و تلویزیون را فراموش كنید؛ بزرگ‌ترین بلایی كه این روزها فراگیر شده اعتیاد به تلفن همراه است. شاید شما كسانی را دیده باشید كه در كوچه به زمین می‌خورند، شب‌ها از خواب بیدار می‌شوند و در سالن‌های نمایش چهره از خود بیخودشان با نور LCD تلفن روشن می‌شود. این افراد معتادهای موبایلی هستند كه ممكن است شما هم یكی از آن‌ها باشید و اگر فكر می‌كنید احساس شما اندكی بیش از وابستگی به پیامك بازی است می‌توانید برای مطمئن شدن 10 نشانه از اعتیاد به تلفن همراه را كه در این گزارش به آن‌ها پرداخته شده، مطالعه كنید.

1. برروی لوازم جانبی بیش‌تر از خود تلفن هزینه می‌كنید
با وسیله بی‌ضرری مانند شارژر خودرو شروع می‌شود اما پس از آن به گیرنده اف ام رادیو، بازوبند، یك كیف متفاوت برای هر روز هفته، باتری‌ها، محافظ باتری و صفحه نمایش، آداپتور بلوتوث استریو و بلندگوی تلفن بی‌سیم گسترش پیدا می‌كند. در حالی كه اگر شش ماه دیگر مدل گوشی‌تان را تغییر دهید هیچ‌كدام از این لوازم به درد نخواهند خورد.

2. از همه 30 برنامه نصبی در گوشی استفاده می‌كنید
همه كاربران ممكن است روند نصب برنامه در تلفن همراه را تجربه كرده باشند و پس از مدتی دریابند برنامه به درد آن‌ها نمی‌خورد و آن را پاك كنند یا همان طور رهایش كنند اما كسانی هستند كه برای انجام كوچك‌ترین كارها به برنامه‌های نصب شده در گوشی مراجعه می‌كنند.

3. هشدارهایی دارید كه می‌گویند چه زمانی باید كارهایتان را انجام دهید
ملاقات‌های كاری، وقت دكتر و دیدارهای گروهی، رویدادهایی هستند كه در تلفن برای یادآوری ثبت می‌شوند اما آیا مثلا برای حمل زباله به بیرون منزل در روز چهارشنبه، زنگ هشدار گذاشته‌اید؟ اگر پاسخ شما مثبت است، پس زیاده روی می‌كنید. هنگامیكه برای انجام هر كاری در روز به تلفن نیاز داشته باشید گوشی‌تان ممكن است به دستگاه تنفس مصنوعی شما تبدیل شود.

4. در تلفن‌تان درباره تلفن‌تان مطالعه می‌كنید
اگر فكر كردن به تلفن و لمس كردن آن در جیب‌تان در طول روز شما را راضی نمی‌كند و از هر فرصتی برای استفاده از آن بهره می‌گیرید در واقع در حالی كه مشغول استفاده از آن هستید، وقت‌تان را برای یافتن نكات بیش‌تر در موردش سرمایه‌گذاری می‌كنید.

5. از هزینه‌های ضروری برای تامین صورتحساب تلفن كم می‌كنید
بله مثلا نهار كاملا مهم است اما از هزینه آن برای پرداخت صورتحساب تلفن در پایان ماه استفاده می‌كنید یا حتی به جای كرایه ماشین، ترجیح می‌دهید راه ارزان‌تری را برای طی مسیر انتخاب كنید تا قبض تلفن برروی دستتان نماند.

6. یك شارژ كامل باتری به ندرت یك روز دوام می‌آورد
پس از مسواك زدن و شستن صورت آخرین كار معمولی كه انجام می‌دهید، وصل تلفن برای شارژ است، زیرا در غیراین صورت نمی‌تواند پس از كاری كه امروز برای شما انجام داده یك روز كامل دیگر دوام آورد. معلوم است كه عمر باتری در برخی از تلفن‌های هوشمند پیشرفته كامل نیست اما شارژ روز به روز باتری دیگر چیزی از آن باقی نمی‌گذارد.

7. گویا دوستی را از دست داده‌اید وقتی تلفن شما خراب می‌شود
تلفن در یك لحظه بی‌احتیاطی از جیب‌تان به زمین افتاده و صفحه آن می‌شكند یا بر اثر عجله از جیبتان در قطار یا اتوبوس می‌افتد و گم می‌شود یا بدتر از همه ممكن است تلفن از دستتان در یك دریچه فاضلاب بیفتد. تحت هر شرایطی كه اتفاق بیفتد نمی‌توانید جلوی تكرار این اتفاق را در ذهن‌تان بگیرید و با به یاد آوردن محتوای دیجیتالی آن، بابت این اتفاق خودتان را سرزنش نكنید.

8. با دارندگان تلفن مشابه خود فقط درباره تلفن‌تان حرف می‌زنید
اگر چنین مكالمه‌ای بین شما و فرد مذكور دارای تلفن مشابه روی می‌دهد باید درباره اعتیاد خود به تلفن و زندگی اجتماعی‌تان تجدیدنظر كنید.

9. هنگامیكه تلفن‌تان را پیدا نمی‌كنید وحشت زده می‌شوید
اینجا مساله گم شدن تلفن مطرح نیست بلكه شما درمی‌یابید تلفن را در خانه جا گذاشته‌اید و احساس می‌كنید قلبتان از وحشت پایین و بالا می‌رود و پیش خود می‌گویید: اگر كسی بخواهد به من زنگ بزند چه؟ اما یك نفس عمیق كشیده و زندگی را بدون دستیار دیجیتالی‌تان ادامه دهید.

10. تلفن را در حمام استفاده می‌كنید
این كار اشتباهی است اما نه به دلایل بهداشتی؛ اگر شما از تلفن همراه در حمام نیز استفاده كنید خود را از تنها مامنی كه می‌توانید در برابر تماس‌های مكرر داشته باشید، محروم كرده‌اید.

اما از این موارد که بگذریم و امیدوارم شما خوانندگان گرامی هیچکدام از این نشانه های اعتیاد به این وسیله جذاب را نداشته باشید، بد نیست خبری بشنوید از اینکه سرانجام ضررهای تلفن همراه ثابت شد!

مدت‌های طولانی است که بحث بر سر بی خطر یا خطرناك بودن تلفن های همراه برای ‌مغز یا دیگر اعضای بدن مطرح است ولی به تازگی سازمان جهانی بهداشت بعد از یك مطالعه گسترده كه 30 میلیون دلار ‌هزینه برای این سازمان دربرداشت، اعلام كرد كه تلفن های همراهی كه امروزه بیشتر شهروندان دنیا از آن بهره می‌گیرند “ریز موج” و یا “مایكروویو” هایی را ایجاد می‌كنند كه برای بدن مضر است.

همچنین موارد ثبت شده ای وجود دارد كه نشان می‌دهد، افرادی كه بیش از 10 سال و به مدت طولانی از تلفن همراه استفاده كردند به سرطان مغز (تومور) مبتلا شده اند. البته شمار افرادی كه به دلیل استفاده از تلفن همراه مبتلا‌ به سرطان می‌شوند در مقابل میلیون ها نفری كه از تلفن همراه استفاده می كنند قابل چشم پوشی است و این ‌گزارش نیز به این معنی نیست كه باید تلفن های همراه را كنار گذاشت بلكه به این معنی می باشد كه در استفاده از تلفن های ‌همراه، برخی موارد هشداری را باید جدی گرفت. محققان می‌گویند: امواجی كه تلفن های بی سیم و همراه ایجاد می كنند به DNA بدن آسیب می‌زند و بهتر است تا در حد امكان افراد در تماس‌های تلفنی خود از تلفن‌های ثابت به جای تلفن‌های همراه استفاده كنند و واضح تر اینکه از تلفن‌های همراه كمتر استفاده شود.

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

و نکته ای دیگر؛ قابل توجه آندسته از دوستانی که بیشتر از حالت “ویبره” تلفن همراه استفاده می کنند.

بد نیست بدانید که سندروم عضلانی از عوارض قرار دادن تلفن همراه‌ در حالت “ویبره” است. استفاده طولانی مدت از حالت “ویبره” تلفن همراه به بروز عارضه‌ای موسوم به “fauxcellarm” در فرد منجر می‌شود. این عارضه بیشتر در كسانی ظاهر می‌شود كه تلفن همراه خود را در حالت ویبره قرار داده و آن را در جیب لباس‌های خود می‌گذارند. تنی چند از دانشمندان نیز معتقدند حالت ویبره تلفن همراه بروز سندروم عضلانی را در پی دارد.

به گفته آنان، در این گونه سندروم حتی زمانی كه تلفن همراه از حالت ویبره خارج است عضله مربوطه شروع به ارسال سیگنال‌های كاذب به مغز می‌كند و در نتیجه فرد دچار نوعی حساسیت و هوشیاری نابه‌جا نسبت به تلفن همراه خود می‌شود. در حالت پیشرفته این سندروم، فرد در مواردی به تكان‌های لباسی كه بر تن دارد نیز حساس می‌شود و آن را به حساب زنگ خوردن تلفن همراه خود می‌گذارد.

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

اما از این وسیله ای که تا حد مرگ با او مانوس هستید نترسید و آنقدرها هم نگران استفاده از تلفن همراهتان نباشید چون مزیت هایی هم دارد که در هیچ دستگاه دیگری نمی توان سراغش را گرفت. منظورم استفاده از امکانات معمول از قبیل اس ام اس و بازی و گوش کردن به آهنگ و تماشای کلیپ و … نیست بلکه قرار گرفتن در “وضعیت های فوق العاده” است.

شماره تلفن وضعیت فوق العاده در تمام دنیا 112 است. در ایران و افغانستان نیز اگر شما حتی در یک مکان خارج از محدوده شبکه موبایل خود قرار داشته باشید، شماره 112 را بگیرید، موبایل در هر شبکه موجود جستجو می کند تا یک تماس وضعیت فوق العاده برای شما برقرار کند. (پلیس، اورژانس، آتش نشانی یا…) و جالب اینکه این شماره حتی زمانیکه صفحه کلید قفل است نیز کار می کند. امتحان کنید.
حتی با گوشی بدون سیم کارت نیز میتوانید با شماره 112 تماس حاصل نمایید.

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

بازدیدها: 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *