Gold-Miningمنابع معدنی نقش زیر بنایی در فرایند توسعه اقتصاد کشور دارند و در این میان طلا به عنوان یک منبع ثروت با کاربرد ویژه در صنعت و پشتوانه سیستم پولی پاره‌ای از کشورهای جهان، از اهمیت خاصی برخوردار است. تفاوت طلا با سایر عناصر در رابطه تاریخی آن با پول نهفته است. بر این اساس در چند سال اخیر منابع هنگفتی در زمینه اکتشاف طلا سرمایه گذاری شده است.

اطلاعات درمورد ذخایر طلا در کشورمان بسیار پراکنده بوده و به لحاظ نداشتن یک سیستم بانک اطلاعاتی قوی، گردآوری، نگهداری و پردازش این اطلاعات به خوبی صورت نگرفته است. بر این اساس پروژه بانک اطلاعاتی طلا در بخش بانک اطلاعاتی موضوعی تعریف گردید. هدف از انجام این پروژه جمع آوری اطلاعات مربوط به طلا (اکتشاف، استخراج، … )، ساماندهی این اطلاعات در قالب یک بانک اطلاعاتی و در نهایت ارایه اطلاعات به شکل اینترنت، اینترانت، نقشه، گزارش و CD خواهد بود.
در این راستا پس از مطالعه و بررسی، فرم اطلاعاتی استاندارد برای داده‌های کانسار و نشانه‌های معدنی، بر اساس استاندارد NSDI کشور آمریکا و استاندارد اطلاعات ژئوشیمیایی BHP طراحی گردید.

در مرحله بعد اطلاعات مورد نیاز و مراکز اطلاعاتی شناسایی شد و با توجه به الویت‌بندی صورت گرفته و حجم عظیم اطلاعات در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، اطلاعات موجود در این ارگان گردآوری گردید، در ادامه جمع‌آوری اطلاعات موجود در وزارت صنایع و معادن و دانشگاههای سطح تهران صورت پذیرفت. ارایه مطلوب اطلاعات نیازمند دسته‌بندی و حفظ و نگهداری اصولی می‌باشد. بدین منظور طبقه‌بندی اطلاعات جمع‌آوری شده به چهار دسته معدن، کانسار، نشانه های معدنی و آنومالی انجام شد و پردازش و کدگذاری آنها صورت گرفت و بیش از ۶۰۰ گزارش مورد مطالعه قرار گرفت که حاصل آن معرفی ۲ معدن( طلای موته و مس و طلای سرچشمه )، ۳۶ کانسار، ۷۹ نشانه معدنی، و ۲۸۸ آنومالی معدنی تا کنون می‌باشد. بی شک این فعالیت سنگ بنایی است که به دست توانمند دانش‌پژوهان کشورمان بتدریج تکمیل خواهد شد.

معدن : تمرکز اقتصادی مواد معدنی که یا در گذشته استخراج شده‌است و یا اکنون در حال استخراج برای عرضه و فروش می‌باشد.

کانسار: تمرکز اقتصادی مواد معدنی که لزوما یک تمرکز اقتصادی است اما هنوز استخراج نگردیده است.

نشانه معدنی : ویژگی زمین‌شناسی یا … که به حضور یک نهشته معدنی در یک ناحیه اشاره دارد.

آنومالی معدنی : نواحی بی‌هنجار که مطالعات زمین‌شناسی، اکتشافی و… انجام‌گرفته در آنها از ” نشانه معدنی” کمتر بوده اما در آینده با تکمیل مطالعات می‌تواند به‌عنوان یک نشانه معدنی معرفی گردد.

 

وضعیت معادن طلا در جهان

کل ذخایر طلای دنیا تقریبا ۳/۱ میلیارد اونس بوده که از این مقدار تقریبا دوسوم آن در آفریقای‌جنوبی قرار دارد. تولیدکنندگان عمده طلا در جهان عبارتند از آفریقای‌جنوبی، ایالات متحده آمریکا، استرالیا، روسیه، کانادا، چین، برزیل و گینه‌نو. برای مثال در سال ۱۳۷۵ مجموع تولید طلا در دنیا ۲٫۲۴۶٫۰۰۰ کیلوگرم بود که آفریقای‌جنوبی با حدود ۵۰۰ هزار کیلو، بالاترین رقم را داشته که در همین سال ایران با ۶۴۰ کیلوگرم در مقام ۵۶ قرار گرفته است.

لازم به توضیح است که بالغ بر ۹۹ درصد طلای دنیا در ۱۶ کشور تولید می‌شود که سهم کشور ما در سال مذکور ۰۳/۰ درصد بوده است.

 

منبع

Hits: 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *