در موارد بسیاری کارآفرینان کسب و کارهای کوچک بخش زیادی از زمان خود را به پروش ایده و برنامه ریزی می گذرانند؛ ایده های متعددی دارند اما آنها را به انجام نمی رسانند. بعد از پروراندن ایده و تحقیق درباره آن، باید بتوانید ایده هایتان را به مرحله اجرا درآورید و راهبرد مشخصی برای رسیدن به این منظور دنبال کنید.
توصیه هایی برای تبدیل ایده به کسب و کار:
1- هدف مشخص داشته باشید و تصویری واضح و روشن از ایده تان ارائه دهید. داشتن یک ایده واضح در ذهن، روشن و قانع کننده، بی شک یک امر لازم برای بنای یک کسب و کار موفق است، اما کافی نیست. ایده شما باید مستند شود و به صورت واضح و روشن به مشتریان، سرمایه گذاران و همه اعضای گروه تان ابلاغ شود. شما باید یک برنامه با مراحل اجرایی مشخص طرح کنید که شما را به هدفتان برساند و از همان آغاز، روی یک فرهنگ منظم اجرایی پبشرو کار کنید.
2- در حد متعادل ایده پردازی کنید. یک ایده جدید می تواند شما را از چرخه کاری باز نگه دارد، به خصوص زمانی که شما در مرحله اجرا قراردارید. شما می توانید در دوره ایده پردازی پیش از شروع کار ایده یا ایده های متعددی در نظر بگیرید اما در زمان اجرای یک ایده باید بتوانید تمرکز خود را روی مورد اجرایی نگه داشته و به ایده هایی که به صورت تصادفی پیش می آیند بی رحمانه بی توجهی کنید.
3- بدون درنگ وارد میدان شوید. حتما شنیده اید که می گویند:”پیش از آنکه عملی انجام می دهید به آن بیاندیشید”. اما مزیت عمل کردن سریع و بی درنگ این است که می توانید خیلی زود بازخورد ایده خود را نزد مشتریان بسنجید. شروع یک مدل اولیه و دریافت بازخورد مشتریان از همان ابتدای کار برای شما این امکان را فراهم می آورد تا ایده خود را بی نقص کنید. صبر بیش از اندازه می تواند موجب بی علاقگی شود و امکان این را به وجود آورد که فکر و انرژی شما صرف ایده دیگری شود.
4- سازماندهی و نظم داشته باشید. شما می توانید از برنامه های نرم افزاری مختلف مدیریت، حسابداری و یا وسایل و ابزار طبقه بندی کاغذها واسناد و غیره برای سازماندهی امور استفاده کنید. اگر از پشت میز کارتان در خانه کار می کنید، کاغذها و اسناد دریافتی و کاغذها و اسناد فرستادنی را از یکدیگر جدا کنید. دو پوشه دریافتی و فرستادنی برای موضوعات مختلف مثل حسابداری، قبوض بانکی، قرارداد،و … درست کنید و آنها را در یک پوشه اصلی برچسبدار جایی بگذارید که هر روز ببینیدشان: می خواهد روی صفحه دسکتاپ و برنامه کامپیوتری باشد یا در کتابخانه دفتری که در آن کار می کنید. بهتر است برای کارهایی که مستقیماً شما را به هدفتان نزدیک می کنند و باید بلافاصله انجام شوند نسبت به بقیه کارها ارجحیت قائل شوید. برای هر دسته از کاری هایی که انجام می دهید سعی کنید این اولویت بندی را رعایت کنید.
5- پروژه ها و کارها را به سه بخش اولیه تقسیم کنید. در بخش اول وظایف و اقدامات عملی که شما را مستقیما به سمت هدفتان پیش می برند را عنوان کنید: هر قدم اجرایی باید با یک فعل آغاز شود (مثلاً نوشتن طرح کسب و کار، مصاحبه کردن ، بستن قرارداد، و…). در بخش دوم اقداماتی را که می توانید به تعویق بیاندازید عنوان کنید و این عادت را برای خود تعریف کنید که هر چند وقت یک بار به این بخش برگردید. بخش سوم را به مطالب مرجع یعنی پیوست ها، مقالات و یادداشت ها اختصاص دهید. به این ترتیب شما بعد از یک ملاقات کاری باید مطلب مرجع، تعویقی و فوری یا عملی داشته باشید.
موفقیت هر اقدامی را از میزان کار عملی که در نتیجه آن انجام شده بسنجید.
6- فوریت را در خود و همکارانتان تقویت کنید. کارها باید انجام شوند. کسب و کار شما هر چقدر انعطاف پذیرتر و سریعتر باشد، کارهای بیشتر و مهمتری را می تواند پیش ببرد. فوریت درست نقطه مقابل بروکراسی است. این رویکرد (فرهنگ فوریت) را از آغاز کسب و کارتان آویزه گوشتان کنید و در ادامه نیز به اقدامات سریع و انجام کارهای اضافه بر سازمان در محل کسب و کارتان، پاداش بدهید.
برای هر کاری باید روز اتمام آن کار مشخص باشد و کار به مرحله بعد گذر کند. تاکید بر روز و حتی ساعت ملاقات، برگزاری جلسات، انجام و تحویل کار به نفر بعدی، گزارش گیری و تحویل گزارش، یا تحویل محصول یا خدمات، و انواع کارهایی که مربوط به هر شخص در سازمان شماست، باید با فوریت بر اساس زمان بندی هایی که تمام اعضای سازمان نسبت به آنها از شروع کار آگاهی دارند و از اول کار به آن متعهد شده اند، انجام شوند.
منابع:
- http://www.cbsnews.com/8301-505143_162-41840277/sxsw-interview-how-to-turn-ideas-into-action/
- http://blog.startupprofessionals.com/2010/09/six-tips-for-turning-business-ideas.html
- http://www.startups.co.uk/getting-stuff-done-8-tips-to-help-you-work-more-efficiently.html
برگرفته شده از تارنمای مدرسه کارآفرینی اجتماعی پرتو
Hits: 0