اگر به تکنیکهای صدایی برای صحبت کردن در کار علاقهمند باشید، ممکن است تحقیق درمورد آن وقتگیر باشد و مطالب به درد بخوری هم از این جستجوها عایدتان نشود. به همین دلیل با این مقاله تصمیم گرفتهایم کارتان را سادهتر کنید.
اما چرا باید مهارتهای صدایی شما در تجارت و کار مهم باشد؟ اگر دلیل سخنرانیهای کاری فقط ارائه اطلاعات است، به جز اینکه فقط صدایتان باید به قدری رسا باشد که به گوش شنوندگان برسد، صدایتان دیگر چه اهمیتی میتواند داشته باشد؟ این تلهای است که خیلی از سخنوران تجاری در آن میافتند. گفتگوی غیرکلامی، از جمله صدا، تاثیر شگرفی بر رفتار و میزان پذیرش شنوندگان نسبت به پیام شما دارد. بنابراین برای اینکه بتوانید تاثیر لازم را بر مخاطب خود داشته باشید، میبایست بتوانید برای گفتگوهای کاریتان صدایی تاثیرگذار داشته و از آن برای کیفیت و قدرت دادن به تواناییهای حرف زدن خود استفاده کنید.
توانایی شما برای ترغیب کردن دیگران با صدای شما در ارتباط است
هر فرد به طرق ابتدایی نسبت به صدای یک نفر پاسخ میدهد. اگر در بخش فروش یا بازاریابی باشید، برای کاری مصاحبه میکنید و یا در جلسهای میخواهید نظرتان را به دیگران بقبولانید –به عبارت دیگر اگر کارتان طوری است که لازم است شنوندههای خود را برای کاری متقاعد کنید– باید به این جنبه اساسی طبیعت انسان توجه خاص داشته باشید.
اما صدای شما واقعاً تا چه حد بر اعتبار، قدرت و قابلباور بودنتان اثر دارد؟ صدا از طریق ترکیبی از احساس و زیرکی اثربخشی خود را نشان میدهد. صفحات پاورپوینت هیچوقت نمیتوانند گویای احساس باشند. و هرچه پیامتان پیچیدهتر و سطح بالاتر بوده و مخاطبینتان باسوادتر باشند، صدای شما درجهبندیهای دقیقتری به دست میآورد.
صدا به طور تحسینآمیزی میتواند از پس این چالش برآید. صدای شما، صرفنظر از مغزتان، قابلانعطافترین ابزاری است که برای قانع کردن و تحتتاثیر قرار دادن دیگران میتوانید از آن استفاده کنید. ازاینرو ابزاری ایدآل است که کمکتان میکند دقیقاً همان تاثیری که میخواهید را بر شنوندگانتان ایجاد کنید. برای موفق شدن در این راستا، هیچ تکنیکی خوب عمل نمیکند. درواقع اینکه یاد بگیرید گرمتر حرف بزنید، قویترین ابزار دنیا برای متفاعد کردن مخاطبین را در اختیارتان قرار میدهد.
۴ تکنیک برای اینکه سخنگویی پویا شوید
به دست آوردن حضور صدایی مناسب برای صحبت کردن در جمع نه تنها به کارتان و موفقیت شرکتتان کمک میکند بلکه به شما این امکان را میدهد که دقیقاً همان پیامی که در ذهن دارید را به مخاطبینتان برسانید: البته کاملاً موثر و سریع. در زیر به ۴ عنصری اشاره میکنیم که کمکتان میکند به سطح بالاتری از تاثیرگذاری صدا در کار دست یابید.
۱. حمایت تنفس: تنفس در حرف زدن با نفس کشیدن عادی فرق دارد و موقع حرف زدن نیاز به تنفس عمیقتری است. همچنین این نفس کشیدن باید بسیار کنترلشدهتر باشد زیرا حرفی که از دهانتان بیرون میآید، نتیجه برخورد هوا به تارهای صوتیتان است. تنفس درست پایه و اساس خوب حرف زدن است زیرا مخالف تنفس بد به دلیل عصبی بودن و استرس داشتن است. تمرین اصلی آن تمرین تنفس دیافراگمی است. نام دیگر آن تنفس از شکم است و بسیار کار سادهای است: اجازه بدهید شکمتان موقع داخل و بیرون دادن هوا بالا و پایین شود نه سینه و شانههایتان. با تنفس از شکم شما ذخیره هوایی ایجاد میکنید که به خوبی از صدایتان حمایت کرده و باعث قویتر شدن آن میشود.
۲. عطف صوتی: این دقیقاً متضاد حرف زدن «یکنواخت» است. شما هم احتمالاً مثل بقیه آدمها وقتی درمورد موضوعی که خیلی به آن علاقه دارید صحبت میکنید، صدایتان بالا-پایینهایی پیدا میکند. از طرف دیگر حرف زدن در موقعیتهای پرفشار باعث صاف و یکنواخت شدن تن صدای شما خواهد شد. این باعث میشود که شنوندهها توجه خود را از دست بدهند زیرا گوشهای ما به تغییر جواب میدهد نه به یکنواختی. سخنرانان در عرصه تجارت معمولاً افت و خیزهای زیادی به صدای خود نمیدهند اما اینکه صدایتان محدوده بالا و پایین شدن دارد، یک دلیل داشته است! اگر صدایتان چندان رسا نیست، وقت آن رسیده که کمی رنگ و بوی آن را تغییر دهید. با این روش شنوندههایتان خیلی راحتتر خام حرفهایتان خواهند شد.
۳. طرحریزی برای قدرت: چرا سخنرانان تجاری اعتقاد دارند که محتوای حرفهایشان اهمیت بسیار زیادی دارد اما توجهی به مهارتهای صدایی خود ندارند؟ برای اینکه شنوندههایتان را به همانجایی که خودتان میخواهید هدایت کنید، به قدرت ماکسیمم نیاز دارید. صدای شما یکی از راههایی است که با کمک آن میتوانید به این دست پیدا کنید. قدرت صدا با تنفس دیافراگمی شروع میشود زیرا باعث میشود صدا انعکاس قویتری داشته باشد. هیچوقت سعی نکنید برای رسیدن به چنین نوع قدرتی بلندتر حرف بزنید زیرا باعث میشود صدایتان به شکل ناخوشایندی تغییر کند. درعوض، سعی کنید انرژیتان را بیشتر کنید.
۴. همدردی: هر سخنگویی باید نسبت به شنوندههای خود همدردی نشان دهد. البته، همدردی چیزی نیست که در آن لحظه بسازید. برای اینکار باید درمورد موضوع بحثتان کاملاً بااحساس حرف بزنید. اگر صدایتان طوری به نظر برسد که انگار نسبت به موضوع بیتفاوت هستید، شنوندهها هم همینطور خواهند بود. و برای به کار بردن زبان حساسی برای متقاعد کردن و الهام بخشیدن به آنها تردید نکنید. همچنین باید راهی برای «شنیدن» شنوندههایتان پیدا کنید. چه گفتگوی غیرکلامی دریافت میکنید؟ شنوندههایتان هستند که با شما حرف میزنند، صدایشان را میشنوید؟ به آنها نشان دهید که احساسشان را نسبت به طریقه حرف زدنتان با آنها میفهمید و به سوالاتشان پاسخ دهید.
صدای شما قدرت بینظیری برای تحت تاثیر قرار دادن شنوندههایتان نسبت به پیامتان دارد. پس چرا از این به بعد «هوشمندانهتر» صحبت نکنید و از این ابزار لازم کاری بهره کافی نبرید؟
Hits: 0