be-clear-no-roleمهم‌ترین نکات پیرامون فرهنگ کسب‌وکار در سوئیس
1- تمرکز زدایی و نیاز به مشاوره گسترده، هم در زندگی سیاسی و هم در زندگی کاری مردم سوئیس مشاهده می‌شود.

 2- در فرهنگ سوئیس، به توانایی ارتباطی توجه زیادی نمی‌شود و افراد برای قرار گرفتن در یک موقعیت شغلی، باید توانایی فنی و مهارتی و همچنین سعی و پشتکار زیادی از خود نشان دهند.

3- شرکت‌های سوئیسی تمایل دارند غیرمتمرکز باشند و سطح بالایی از اختیار به واحدهای مختلف کاری در آنها داده شود.
4- سوئیسی‌ها به سیستم‌های کاملا تعریف شده و مشخص علاقه دارند. این سیستم‌ها به افراد کمک می‌کند که نقش فردی خود در سازمان و روابط کاری با آن سازمان را به خوبی درک کنند.
5- تمایل افراد وفاداری به یک سازمان است و شواهد بسیار کمی حاکی از تغییر و جابه‌جایی کاری در آنها است. این رفتار از علاقه سوئیسی‌ها به نظم و انطباق سرچشمه می‌گیرد.
6- در کل، سوئیسی‌ها با تغییر میانه خوبی ندارند، زیرا این تغییرات باید به تدریج و به طور کامل توضیح داده شود. این امر می‌تواند منجر به کاهش بازدهی و کاهش سرعت انجام کار شود.
7- برخلاف کلیشه مورد انتظار، شرکت‌های سوئیسی به سمت ساختارهایی با سلسله مراتب کمتر نسبت به کمپانی‌های مشابه آلمانی یا فرانسوی تمایل دارند.
8- در سوئیس مهم است که هرگز نقش بازی نکنید. نگذارید دیگران فکر کنند که شما به نظر خودتان فرد مهمی هستید. احتیاط و بی طرفی ارزش بسیار بالایی دارند.
9- سوئیس دارای فرهنگ تخصص‌گرایی بوده و در این کشور، داشتن مهارت فنی در بخشی خاص و توانایی نشان دادن این تخصص بسیار مهم است. در سوئیس «همه فن حریف»بودن نکته مثبتی تلقی نمی‌شود.
10- اگرچه تصمیمات کلیدی در بالاترین سطح سازمان گرفته می‌شود، مدیران ارشد سعی می‌کنند موافقت سطوح پایین‌تر سازمان را نیز جلب کنند. زیرا می‌دانند این امر به موفقیت بیشتری در اجرای ایده‌های جدید منجر می‌شود.
11- جلسات، بسیار رسمی و حتی از بسیاری نقطه نظرها سفت و سخت برگزار می‌شود. دستورات جلسه به طور منظم به ترتیب پی گرفته شده و صحبت‌های حاشیه‌ای معمولا به کنار گذارده می‌شوند.
12- وقت شناسی اهمیت بسیار حیاتی دارد. هیچگاه برای جلسات تاخیر نکنید، زیرا تخصص و حرفه ای گری شما را زیر سوال می‌برد.
13- در جلسات فقط درباره مسائلی که کاملا به حوزه کاری شما مربوط می‌شود صحبت کنید. حتی بهتر است درباره موضوعاتی که نسبت به آنها اطلاعات کمی دارید هم وارد نشوید.
14- از افراد انتظار می‌رود که به خوبی از قبل خود را برای جلسات آماده کرده باشند. هرگز بدون آمادگی و به امید پیش رفتن همراه با موضوع، وارد جلسه نشوید، زیرا فقدان آمادگی قبلی تاثیر بدی روی تصویر شما خواهد داشت.
15- صراحت بیان کاملا محترم شمرده می‌شود. برای پیدا کردن پاسخ سوالات، سادگی کلام لازم و ضروری است.
16- این صراحت در بیان نباید با تهاجم و دستور اشتباه گرفته شود. مقابله زبانی و مذاکره مستقیم دو مقوله کاملا مستقل هستند.
17- تیم‌ها متشکل از افرادی هستند که انتظار دارند وظایف خود را تحویل گرفته و سپس خودشان با اختیار به انجام آنها بپردازند. آنها دوست ندارند مرتبا مورد نظارت قرار گیرند.
18- سوئیسی‌ها معمولا چندزبانه هستند و در جلسات به راحتی به سه یا چهار زبان مختلف صحبت می‌کنند. لذا همواره سعی کنید کسانی را برای جلسات معرفی کنید که از قابلیت صحبت به زبان‌های مختلف برخوردار باشند.
19- مسائل کاری و شخصی در این کشور همیشه از هم تفکیک می‌شوند. جلسات به ندرت با صحبت‌های جسته و گریخته شخصی آغاز شده و همواره زمان زیادی برای ایجاد رابطه صمیمی با شرکای کلیدی سوئیسی به طول می‌انجامد.
20- غذا در سوئیس بسیار مهم است و پیشنهاد نمی‌شود در هنگام صرف غذا درباره مسائل کاری صحبت کنید. سعی کنید در این رابطه از میزبان خود پیروی کنید.
 

مترجم: کوشان غلامی
منبع: دنیای اقتصاد

Hits: 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *