افغانستان کشوریست زراعتی و به همین منظور نیاز به توسعهی اقتصاد زراعتی از ضروریات و اولویتهای مهم برای رشد اقتصادی آن دانسته میشود.
مواردی که میتواند جامعهی ما را در عرصهی توسعهی اقتصادی کمک کند به گونهی ذیل است:
1- توجه به رشد محصولات زراعتی
فراهم ساختن زمینههای سهولت برای زارعین، تشویق و ترغیب آنان و هم چنان توجه به جنبههای صادرات محصولات زراعتی از مسئوولیتهای دولت و نهادهای خصوصیی است که در امر رشد و بلند رفتن اقتصاد زراعتی کار میکنند.
یکی از روشهایی که میتواند مؤثریت لازم را در توسعهی اقتصاد زراعتی ایجاد کند، راه اندازی برنامههای رقابت سالم میان کشاورزان و فرصتسازیها برای بازاریابی محصولات زراعتی در بیرون از کشور است.
2- سرمایهگزاری در عرصهی زراعت
از آن جایی که بیشتر سرمایهگزاران در افغانستان علاقمند سرمایهگزاریهای کلانترمیباشند، سرمایهگزاری در عرصهی زراعت میتواند عامل خوبی باشد، برای توسعهی اقتصادی و جلوگیری از فقر گسترده در افغانستان.
از جانب دیگر سرمایهگزاری در عرصهزراعت میتواند، نتیجهی خوبی را برای جامعه و روند سرمایهگزاری به بار آورد؛ زیرا اقلیم زراعتی مناسب و آشنایی بیشتر مردم با زراعت در افغانستان (با توجه به تجربههای موفق در سالهای گذشته) از مواردی است که میتواند برای امر سرمایهگزاری به خاطر توسعهی اقتصادی کشور مؤثر باشد.
3- نقش نهادهای خصوصی سرمایهگزاری در توسعهی اقتصاد زراعتی
نهادهای خصوصی در عرصهی سرمایهگزاری، میتوانند در کمک با دولت سرمایهگزاریهای کلانی را به خاطر رشد اقتصادی مردم در عرصهی زراعت انجام دهند؛ اما این سرمایهگزاریها زمانی میتواند مؤثر باشد که سرمایهگزاران محترم با روشهای زیر آشنا باشند و در زمینهی سرمایهگزاری به این اصلهای پیشنهادی توجه نمایند:
– ابتکار در برنامهها: ابتکار در طرحها، برنامهها و پروژههای اقتصادی در عرصهی زراعت، یکی از شیوههای خوب توسعهی اقتصادی است. این ابتکار شامل مطالعهی دقیق جنبههای اقتصاد زراعتی است.
بازاریابی و میزان توجه به خاطر صادرات در روند “عرضه و تقاضا” از موارد دیگریست که میتواند با روشهای ابتکاری عملی شود؛ اما مسأله مهم در این مورد، دربرگیرندهی ارزیابی دقیق نیازمندیها و توجه بیشتر برای ایجاد فرصتهای لازم به خاطر عملیسازی این ابتکار است.
– توجه به اقتصاد عامالمنفعه: در مسأله سرمایهگزاری خصوصی در بخش توسعهی اقتصاد زراعتی، چیزی که میتواند سبب رشد و گسترش سطح محصولات زراعتی شود، توجه خاص برای رشد اقتصاد مردم (اقتصاد عامه) است.
با توجه به پیشهی اکثریت مردم که به زراعت مشغولاند، رشد اقتصاد جمعی آنان از مسایل مهم در عرصهی سرمایهگزاری خصوصی است؛ زیرا با انکشاف و رشد وضعیت اقتصادی مردمی که بیشترشان به کشاورزی مشغول اندوازاین راه معیشت خودرابه دست می آورند،سرمایه گزاری هابااعتمادبیشترمی تواندروند عملی خود را بپیماید و از سوی دیگر احتمال هر نوع سوء استفاده و منفعت یکجانبه نیز از بین میرود.
رشد جنبههای وضعیت اقتصادی مردم، یکی از اولویتهای کاری در عرصهی سرمایهگزاری خصوصیست و به تعبیر عوام “هم خرما است و هم ثواب” که شامل توسعهی اقتصاد سرمایهگزار واقتصاد مردم میشود.
Hits: 4