بیل گیتس بنیان گذار مایکروسافت در سال ۱۹۵۵در سیاتل امریکا متولد شد و دو بار عنوان ثروتمندترین فرد جهان و چندین سال متوالی ثروتمندترین شخص در ایالات متحده را کسب کرد. نام اصلی او «ویلیام هنری گیتس سوم» است. او به دلیل بنیان گذاری شرکت نرم افزاری مایکروسافت در بیست سالگی به همراه دوست دیرینهاش «پل آلن» شهرت یافت و این شرکت امروزه قویترین شرکت نرم افزاری دنیا است و محصول برتر آن، ویندوز، توسط اکثر کامپیوترهای شخصی مورد استفاده روزانه قرار میگیرد. علاوه بر آن «اکس باکس» تولید آن شرکت نیز از محبوبترین کنسولهای بازی در میان علاقه مندان به بازیهای ویدئویی است.
بیل گیتس در ۱۹۷۳ شروع به تحصیل در رشته حقوق دانشگاه هاروارد کرد ولی این تحصیل هیچگاه به سرانجام نرسید، چرا که بیل همیشه به دنبال سیر در دنیای کامپیوترها بود و به گفته دوستان و همکلاسیهایش، بیشتر وقت خود را صرف کار کردن با کامپیوترهای دانشگاه میکرد. وی در سال دوم از هاروارد خارج شد و به دنبال پی گیری رویای نوجوانیاش رفت این رویا تاسیس شرکت خویش و ایجاد تحول در دنیای کامپوترهای شخصی بود. وی همیشه از نامیده شدن به عنوان دانشجوی اخراجی هاروارد متنفر بود. اخراجی که شاید به نظر سایر افراد از بین رفتن موفقیتی عظیم تلقی شود، ولی گیتس در مدت زمان کمی بعد از آن نشان داد که این دانشجوی اخراجی چه نبوغی در دنیای کامپیوتر و نرم افزارها دارد.
از آغاز تاسیس و شروع به کار مایکروسافت، همیشه با انتقادهای متعددی در زمینه شیوه تجارت، بازاریابی و رقابت تجاری این شرکت رو به رو بود و پروندههای مختلف حقوقی علیه وی و شرکتاش در برهههای مختلف مطرح شدند که همگی سرانجامشان برای وی بیضرر بودند، چه با پیروزی در دادگاه و چه با کوتاه آمدناش بر سر چند بند یک قرارداد. ولی همیشه در طی این سالها از طرف شرکتهای رقیب متهم به سرقت ایدهها (اتهامی که استیو جابز بر سر استفاده مایکروسافت از موس به وی زد) یا عدم رعایت شرایط منصفانه در رقابت (اتهامی که بزرگترین مروج آن همیشه «آی بیام» بود) میشد. ولی نبوغ وی نهایتا اکثر این رقیبها را از عرصه رقابت بیرون کرد، برای مثال وقتی آی بیام تصمیم گرفت همکاری خود را با مایکروسافت به عنوان بزرگترین مشتری قطع کند بیل با هوشمندی ایده ویندوز را وارد بازار کرد که باعث خروج کامل آی بیام به عنوان شرکتی مستقل از دنیای کامپیوترهای شخصی شد.
طرفداران اپل عموما به عنوان چهرهای شریر به بیل گیتس نگاه میکنند، در حالی که واقعیت خلاف این است. مایکروسافت و بیل گیتس همیشه همکاریهای متعدد و بسیاری با اپل و استیو جابز داشتند و حتی در طراحی سیستم عامل اپل و بسیاری از اپلیکیشنهای دیگر آن سهمی به سزا ایفا کردند اما کمک اصلی به سالهای آخر قرن بیستم برمیگردد، وقتی که اپل با رکود شدید مواجه بود و استیو جابز دوباره به کمپانی که تاسیس کرده بود، برای مدیریت و نجات آن دعوت شد. جابز که تمام راههای روبه رو را مخدوش و غیر قابل اعتماد میدید، به سراغ رفیق قدیمی، بیل گیتس رفت و این بار بیل گیتس بود که با تزریق حجم عظیمی سرمایه، روحی دوباره به اپل بخشید و باعث شکوفایی مالی دوباره آن شد، ولی در همین زمان هم وقتی جابز در جشن این پیروزی به کمک سخاوتمندانه دوستش اشاره کرد و او را به صورت آنلاین و زنده بر پرده سالن آورد، گیتس با تمسخر حضار مواجه شد.
بیل در سال ۱۹۹۴ با یکی از کارمندان خویش که مدتها پیش از آن با هم در ارتباط بودند به نام «ملیندا» در هاوایی ازدواج کرد. امری که خیلی درباره وی قابل پیش بینی نبود، چرا که او همیشه در ارتباط با جنس مخالف عجیب جلوه میکرد، به گفته یکی از زندگی نامه نویسان وی اولین سوالی که در ملاقات اولش با دختران از آنها میکرد، درباره سابقه تحصیلی و نمرههای ایشان بود که به احتمال زیاد به مذاق خیلی از آن دختران خوش نمیآمد اما حاصل این ازدواج سه فرزند به نامهای، جنیفر، فوبی و روری بود که همگی به همراه والدین خود در عمارتی استثنایی و مدرن در شمال غربی ایالات متحده، شهر مدینا در ایالت واشنگتن، زندگی میکنند اما مهمتر از آن، ثمرهای بود که این ازدواج برای بشریت داشت و آن تاسیس بنیاد بیل و ملیندا گیتس در سال ۲۰۰۰ با هدف تغییر جهان به مکانی بهتر برای زندگی نوع بشر بود که در این ۱۴ سال فعالیت خود دستاوردهای بزرگ و قابل ذکری را به همراه داشت و عمده فعالیتهایش را در زمینه بهداشت و سلامت عمومی در کشورهای توسعه نیافته و کمتر توسعه یافته بود. این پیشرفتها به قدری بود که بنیاد گیتس در سال ۲۰۱۲ اعلام کرد که موفق شده است تا بیماری اسهال که سالانه جان حدود یک و نیم میلیون کودک را در هند میگرفت به طور کامل از این کشور ریشه کن کند.
بیل گیتس همواره از زمان آغاز به کار بنیاد خویش و همسرش، سعی در جذب دیگر میلیونرها به کمک در پروژههای بنیاد داشت و نهایتا توانست در سال ۲۰۰۶ با جذب «وارن بافت» تاجر و مدیر عامل و سهامدار شرکت برکشایر هاتاوی، سرمایه بنیاد را به دوبرابر افزایش دهد. این همکاریها هنوز ادامه دارد و ماهانه میلیونرها و شهروندان عادی بسیاری کمکهای شایانی به این بنیاد میکنند. خوشبختانه این بنیاد هم حامیان مالی خویش را ناامید نکرده و اقدامهای بزرگی در جهت بهداشت عمومی و واکسیناسیون کودکان کشورهای فقیر انجام داده است.
بیل گیتس را همه به عنوان ثروتمندی فروتن میشناسند، فردی که عاشق تنیس و گلف و گروه موزیک محبوبش یوتو است. خوانندهاش «بونو» نیز با وی در بنیاد گیتس همکاری میکند. بیل انسانی است که اعتقاد دارد سرمایهای که به دست آورده را باید به بهترین شکل به جامعه برگرداند و دنیا را پس از خود جای بهتری برای زندگی دیگران کرد. وی که همواره از آغاز مایکروسافت به عنوان رئیس هیئت مدیره آن شناخته میشد، بعد از تاسیس بنیاد گیتس به تدریج فعالیتهای خود در مایکروسافت را کمتر کرد و سعی کرد وقت بیشتری را به فعالیتهای انسان دوستانه خود اختصاص دهد. تا اینکه نهایتا در فوریه امسال به طور کلی از ریاست هئیت مدیره کناره گیری کرد و اکنون به صورت پاره وقت به عنوان مشاور فن آوری مایکروسافت با این شرکت همکاری میکند.
بیل گیتس همچنین نویسنده سه کتاب است و جوایز و مدالهای متعددی را به خاطر کارهای فنی و تکنولوژیکی و فعالیتهای انسان دوستانه خود دریافت کرده است.
برگرفته: توانا تک
Hits: 0