گامهای مالی که باید قبل از ازدواج برداشت
امروز مشکلات مالی عامل بسیاری از طلاق ها و همینطور بالارفتن سن ازدواج محسوب میشود. همچنین، بسیاری از زوجین که سالهاست درکنار هم زندگی میکنند، مدام دغدغه مالی دارند و شاید بارها بر سر مسایل مالی باهم جرو بحث کنند. دلایل مختلفی وجود دارد که هیچکدام از زوجین دوست ندارند به نصیحتهای مالی گوش دهند. اما در این گزارش به نقل از بخش مالی یواسنیوز، پنج توصیه پولی که هر زوجی باید قبل از ازدواج به آنها توجه کنند را گوشزد میکنیم؛ دستکم خواندن آنها هزینهای ندارد!
صحبت و تبادلنظر
اغلب کارشناسان مالی و زوجهای خوشبخت بر سر این موضوع که صحبت راجع به مسایل مالی، نه تنها قبل از ازدواج، بلکه در تمام مراحل زندگی مشترک بسیار مهم است، اتفاقنظر دارند. «نیک هاگز»، مشاور مالی موسسه مدیریت دارایی فرانکلین میگوید: برنامههای مالی که معمولا در دانشگاهها نیز ارائه میشوند میتوانند زوجین را با مشکلات مالی آشنا کنند. هدف از اجرای این برنامهها آن است که هرکدام از زوجین تا قبل از اینکه ازدواج کنند و بر سر خانه و زندگیشان بروند، مسایل مالی نظیر خرید یا اجاره خانه، هزینه بچهداری و مسیر شغلی را از یک دیدگاه مشترک نظاره کنند.
شناخت عادات هزینهای و پسانداز همسر آینده
یکی از بخشهای مهم در هنگام صحبت راجع به پول و مسایل مالی با همسر آینده این است که عادات پولی او نظیر نحوه خرج کردن یا پسانداز او را بشناسید. «لری رزنتال»، برنامهریز مالی و رییس موسسه مدیریت مالی گروه رزنتال میگوید: شیوه عملکرد یکی از زوجین، میتواند بر جنبههای مختلف ازدواج دوطرف تاثیر بگذارد.
بهعنوان مثال یک همسر ولخرج میتواند طرف مقابل را که فردی صرفهجو است، حسابی عصبانی کند. پس قبل از اینکه گام در مسیر ازدواج بگذارید، برای شناخت عادات مالی همسر آینده خود کمی وقت بگذارید و باخود فکر کنید که آیا میتوانید با این فرد کنار بیایید یا خیر؟ اگرچه نمیتوان انتظار داشت که نامزدتان کاملا یا به سرعت عوض شود، اما دستکم میتوان به یک نقطه مشترک رسید.
ایجاد بودجه مشترک
با ایجاد یک بودجه مشترک میتوانید به یک دیدگاه کلی نسبت به عادات و گرایشهای مالی همسر آینده خود پیدا کنید. این بودجهبندی مشترک میتواند یک بودجه فرضی بر مبنای هزینه و درآمد باشد یا زوجین را یک گام فراتر ببرد تا بتوانند با هم پولی را تا پیش از مراسم ازدواج پسانداز کنند. رزنتال پیشنهاد میکند زوجین یک حساب بانکی پسانداز مشترک بگشایند و آنوقت خواهند دید 6 الی 9 ماه قبل از ازدواج چقدر این حساب پسانداز به آنها کمک میکند. اما زوجینی که تمایلی به گشایش حساب بانکی مشترک ندارند، می توانند با مراجعه به تجربیات دیگران، نسبت به الگوی هزینهای آنها آشنایی پیدا کنند. همچنین، زوجین برای اینکه بتوانند شیوههای متنوعی از پس انداز و هزینه را بهکار گیرند، باید در بودجهبندی خود بخشی را نیز بهعنوان هزینههای تفریحی و تشویقی درنظر بگیرند.
در نظرگرفتن بدهیهای طرف مقابل بهعنوان بدهی خود
بسیاری از افراد با بدهیهای فراوان وارد ازدواج میشوند. شاید برخی بر این باور باشند که بدهیهای همسرشان مشکل خودش است و اوست که باید بدهیهایش را بپردازد، اما داشتن این انتظار تنها نتیجه عکس به همراه دارد. به عنوان مثال، اگر او مجبور شود همه پول تفریحات خود را صرف پرداخت بدهیهایش کند، ممکن است این مساله منجر به بروز خشم و نارضایتی نسبت به طرف مقابل شود. همچنین، بدهیهای همسرتان حتی بر وضعیت مالی شما نیز تاثیر میگذارد و باعث می شود شما هم به سختی بتوانید برای خریدها و هزینه های خود برنامهریزی کنید.
حتی اگر زوجین تمایلی نداشته باشند در پرداخت بدهیهای طرف مقابل با هم همکاری کنند، باید درباره میزان این بدهیها با هم صحبت کنند تا خدایی نکرده پس از ازدواج با شنیدن آن ناگهان شگفتزده نشوند. آنها همچنین باید بدانند سایر زوجین نیز با بدهی وارد زندگی مشترک میشوند و این مساله اتفاق عجیبی نیست.
شناخت پیشینه مالی خانواده طرف مقابل
آخرین درس مالی که زوجین پیش از ازدواج باید به آن توجه کنند، گذشته مالی خانوادگی طرف مقابل است. «هاگز» میگوید: باید پیش از ازدواج از وضعیت و پیشینه مالی خانواده طرف مقابل شناخت کافی داشتهباشید. یکی از بهترین راهها برای رسیدن به این شناخت مشاهده شرایط و محیطی است که طرف مقابل در آن بزرگ شده است. رزنتال همچنین به زوجین توصیه میکند از طرف مقابل بپرسند که چه کسی در زندگی او بیشترین تاثیر را در رفتارهای مالی او داشته است؟ با مشاهده این تاثیرات میتوان درک خوبی از عادات مالی همسر آینده پیدا کرد و میزان وابستگی او به پول، نحوه هزینهکرد و تصمیمگیریهای مالی او را شناخت.
گرچه این توصیهها مفید به نظر میرسند، اما شاید شما جزو آن دسته از افراد باشید که صحبت کردن با همسر، برایتان اهمیت بیشتری دارد. به گفته کارشناسان، رمز اصلی موفقیت مالی در ازدواج این است که بهطور مکرر با همسرتان درباره مسایل مالی صحبت کنید و مهمترین اهداف کوتاهمدت و بلندمدت خود را با او درمیان بگذارید. اما همیشه مطمئن شوید که هردو طرف در یک مسیر حرکت میکنید و از یک پنجره به مسایل مالی نگاه میکنید. اگر هنر مذاکره و صحبت کردن را بیاموزید، سالهای سال بدون مشاجره مالی زیر یک سقف زندگی میکنید.
بازدیدها: 0