Bavarian-Motor-WorksBavarian Motor Works (کارخانه موتورسازی باواریا)( به آلمانی: Bayerische Motoren Werke) یا همان BMW یک شرکت اتومبیل‌سازی مستقل آلمانی است. BMW خودروی ملی کشور آلمان بوده و در هیچ کجای دنیا از آن به‌عنوان تاکسی و خودروهای خدماتی به جز اسکورت و خدمات پلیسی استفاده نمی‌شود.

شرکت ب.ام.و که سازنده ماشین‌های لوکس و باکیفیت بوده و شرکت مادر کارخانه‌هایی نظیر رولز رویس و مینی می‌باشد، کار خود را در مونیخ به عنوان یک تولید کننده موتورهای هوایی آغاز کرد. این شرکت در جنگ جهانی دوم برای آلمان هواپیمایی ساخت؛ ولی در حین جنگ به صورت ناگواری تخریب شد.

بعد از جنگ جهانی اول به موجب قطعنامه ورسای، کارخانه ب.ام.و مجبور شد که قسمت تولیدات موتور هواپیمای خود را متوقف کند. این شرکت در سال ۱۹۲۳ شروع به تولید موتور سیکلت کرد و اولین محصول آن مدل آر32، فروش بسیار موفقی داشت. با برداشته شدن تحریم‌ها در سال ۱۹۲۸ شروع به تولید خودرو کرد.

آرم دایره‌ای این شرکت روایات متعددی دارد. یکی نشان‌دهنده پره توربین در حال حرکت هواپیما است که در پشت آن آسمان آبی مشاهده می‌شود و دیگری نشان دهنده سربازان ارتش باواریا و رنگ‌های به کار رفته در لباس آنها است.

در سال 1933 کمپانی با اطمینان از وضعیت مالی و پشتوانه علمی و عملی خود تصمیم به ساخت اتومبیلی با موتور 6 سیلندر گرفت و مدل‌های جدیدی به نام‌های «اسپورت» و «سالون» به بازار عرضه شد. در سال 1936 یک مدل 326 قدرتمند به عنوان بهترین اتومبیل این دهه به بازار عرضه شد. این اتومبیل دارای شاسی متفاوتی بود و پدر اتومبیل‌های دهه 1930 لقب گرفت. در سال 1937 مدل «اسپورت» دو نفره 328 به اتومبیلی سریع در تمامی پیست‌های اروپا تبدیل شده بود. ولی آخرین اتومبیل قبل از جنگ یک مدل 334 محصول سال 1939 با حجم موتور 3500سی سی بود که به تولید انبوه نرسید.

به دلیل بمباران کارخانه در شهر مونیخ، BMW بعد از جنگ دچار مشکلات بسیار جدی شده و ناچار به آلمان شرقی نقل مکان کرد. در سال 1948 تولید موتورسیکلت مجددا آغاز شد و چهار سال بعد با تولید مدل «سالون501» تولید اتومبیل از سر گرفته شد. در سال ۱۹۵۹ با توجه به اوضاع اقتصادی بد این شرکت، موسسان آن به این نتیجه رسیدند که فقط دو راه دارند؛ یا شرکت را معلق کنند یا این که به همین وضع به کار خود ادامه دهند. در هنگام بحران مالی ب.ام.و یک پیشنهاد توسط دایملر بنز صورت گرفت که سهام کوچکی در BMW داشته باشد که در نهایت مورد موافقت قرار گرفت و تا زمانی که ب.ام.و دچار بحران بود، ادامه داشت. آنها پس ازبررسی تصمیم گرفتند به کار خود ادامه دهند و با چند شرکت کوچک هواپیماسازی باقی‌مانده بعد از جنگ همکاری خود را آغاز کردند. این همکاری باعث سوددهی و موفقیت دوباره ب.ام.و شد. در همان سال بود که ۴۵ درصد سهام این شرکت توسط خانواده کوانت خریداری شد و بقیه نیز به صورت عمومی به مردم واگذار گردید.

ب.ام.و در سال ۱۹۹۴ شرکت انگلیسی روور (Rover) را خریداری کرد و این شرکت تا سال ۲۰۰۰ پیش از ضرردهی بسیار شدیدش توسط ب.ام.و اداره می‌شد. ولی به علت ضررهایی که داشت ب.ام.و در سال ۲۰۰۰ آن را به کمپانی فینیکس (Phoenix) واگذار و به جای آن شرکت مینی (MINI) را خریداری کرد.

گروه BMW در سال ۲۰۰۶ حدود ۱۷ میلیون پوند را برای ساخت آکادمی خود در کشور انگلستان هزینه کرد و همچنین تولیدات کارخانه خود را از مرز یک میلیون دستگاه گذراند.

شرکت خودروسازی بنام بی.ام.و پس از پشت‌سر گذاشتن تجربه‌های کوچک همکاری در صنایع دیگر، به تازگی به طراحی و ساخت فضای داخلی، چیدمان تجهیزات کابین و اتاق خلبان هواپیماهای جت خصوصی روی آورده است. بی.ام.و که پیش از این هم صنعت پوشاک، تولید دوچرخه، ساخت چمدان‌های مسافرتی و حتی هدفون را تجربه کرده، این تجربه تازه را «پیوند دوگانه» نامیده است. این تجربه می‌تواند به طرح ایده‌های تازه برای طراحی فضای داخلی و چیدمان تجهیزات هواپیماهای خصوصی منجر شود و راه استفاده از طرح‌های جدید را در این صنعت هموار کند.

بی.ام.و که این‌بار می‌خواهد یک صنعت بزرگ و حساس را تجربه کند، در حال حاضر طراحی داخلی یکصد عدد جت خصوصی را در 7 ترکیب رنگی گوناگون انجام داده و به حدود ششصد تقاضای دیگر هم باید به زودی پاسخ دهد. این جت خصوصی بیشتر یک نمونه‌ اولیه با ویژگی منحصر‌به‌فرد الهام گرفتن طراحی داخلی از نمونه‌های گوناگون اتومبیل ساخت بی.ام.و است.

در حقیقت این نگاه تازه باعث شده طراحی داخلی هواپیما از آن طرح همیشگی قدیمی به طرحی لوکس، امروزی و جذاب تبدیل شود و نکته عجیب و متفاوتی که در آن مشاهده می‌شود این‌ است که اطمینان از ایمنی باعث شده برای صندلی‌های سرنشینان، کمربند ایمنی در نظر گرفته نشود!

این شرکت هم‌اکنون مالک شرکت‌های رولز-رویس موتور کارز و مینی می‌باشد. در سال ۲۰۱۲ ب ام‌و شمار ۱٫۸۶۱٫۸۲۶ دستگاه خودرو تولید کرد و به‌عنوان چهاردهمین خودروساز بزرگ جهان شناخته شد.

در هر حال کمپانی BMW با بیش از 116 هزار کارمند در سرتاسر جهان، یکی از بهترین و برترین کمپانی‌های دنیا به شمار می‌آید و علاوه بر درآمد بالغ بر 80 میلیارد یورویی خود در سال گذشته (2014)، این موضوع را بارها با مدل‌های زیبا و متنوع خود به معرض نمایش گذاشته است و در آینده نیز بیشتر اثبات خواهد کرد.

Hits: 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *