شرکت الکترونیک آرت EA شرکتی بینالمللی است که در زمینه توسعه، ساخت و توزیع بازیهای ویدئویی فعالیت دارد. این شرکت در سال 1982 توسط تریپهاوکینز بنیان نهاده شد و یکی از شرکتهای پیشرو در زمینه بازیهای کامپیوتری خانگی میباشد.
در این سال، تریپهاوکینز جلسهای را با دان والنتاین و سیکویا کپیتال برای تامین مالیایده جدید خود Amazing Software ترتیب داد. والنتاین، هاوکینز را ترغیب به ترک شرکت اپل کرد که در آن سمت مدیر بازاریابی را عهدهدار بود و به او اجازه داد تا از یکی از دفاتر سیکویا کپیتال برای راهاندازی شرکت جدید استفاده نماید. در 28 مه 1928 هاوکینز شرکت را با سرمایهگذاری شخصی حدود 200هزار دلار راهاندازی کرد و هفت ماه بعد توانست مبلغ 2میلیون دلار را از چند شرکت، تامین مالی نماید. برای مدت بیش از هفت ماه هاوکینز مشغول اصلاح طرح تجاری خود بود و در نهایت با کمک اولین کارمند استخدامیخود، ریچ ملمون توانست طرح را به اتمام رساند. در طول این مدت، هاوکینز دو نفر از همکاران سابق خود در اپل به نامهای دیو اوانز و پت ماریوت را استخدام کرد و همینطور یکی از همکلاسیها سابق خود را نیز که در شرکت آتاری مشغول به کار بود وارد شرکت کرد. اغلب کارمندان جدید که وارد شرکت میشدند از نام آن ناراضی بودند و بهاین ترتیب بر اساس رایگیری و از آنجا که طراحان بازیها، را game artist نام نهاده بودند قرار شد که نام شرکت به soft art تغییر داده شود و در نهایت هاوکینز با ارتباط دادن نام الکترونیک به نام اصلی توانست برند Electronic Arts را برگزیند. در اواخر دهه 1980 شرکت شروع به تولید دستگاههای بازی خانگی کرد و در اوایل دهه 1990 میزهای مخصوصاین بازیها را روانه بازار کرد. EA بعدها توانست از طریق تصاحب شرکتهای موفق دراین زمینه خود را گسترش دهد.
دفتر مرکزی شرکت هم اینک در کالیفرنیا واقع است. در میان سالهای 1991 تا 2007 هاوکینز از شرکت خارج شد و پس از او «لری پروبست» به سمت مدیرعامل برگزیده شد و شرکت را به اندازه و موقعیت کنونی خود رساند. در سال 2007 پروبست پس از کسب کرسی در هیات مدیره از سمت مدیرعاملی کناره گیری کرد و جان ریچیتلو که سالها در EA کار کرده بود برایاین شغل برگزیده شد. او قبلا در شرکتهای الویشن پارتنرز، سارا لی و پپسی کار کرده بود و پس از انتصاب اعلام کرد که سازمان با تغییر ساختار روبهرو است و به 4بخش تقسیم خواهد شد و هر بخش خود مسوول توسعه محصولات و انتشار آنها خواهد بود. هدف از این کار، ایجاد انگیزه برای کارمندان هر بخش و پرورش نوآوری و بالابردن کیفیت کار در هر بخش بود تا بازیها سریع تر به بازار وارد شوند. در سال 2008 شرکت پیشنهاد خریدی برای شرکت رقیب خود take two interactive اعلام کرد و بعد از عرضه اولیه به قیمت 25 دلار برای هر سهم، همه نقل و انتقالات نقدی از طرفاین شرکت رد شد و در روز بعد EA پیشنهاد قیمت را 26دلار بر هر سهم اعلام کرد که باعث میشد 64 درصد سود بیشتر در مقایسه با قیمت روز قبل نصیب شرکت شود. در سال 2008 اعلام شد که شرکت یکی از بخشهای خود را با بخش سیمز ادغام مینماید و همینطور «کتی ورابک» که از ماه مه 2007 مدیریت شرکت را برعهده داشت از کار کناره گرفت.
پس از بحران 2008 ، شرکت با وضع بدی روبهرو شد و در سال 2009 مجبور به تعدیل 1100 نفر از کارمندانش که حدودا 11 درصد از کل کارکنان را شامل میشد، گردید. در 9 نوامبر 2009 شرکت EA اعلام کرد که با مبلغ 275 میلیون دلار شرکت casual social game را که تولیدکننده Playfish بود، تصاحب کرده است و در همان روز شرکت تعداد 1500 نفر تعدیل نیرو را اعلام کرد و این مساله باعث شد یکی از استودیوها به طور کلی تعطیل شود. در اکتبر 2010 شرکت اعلام کرد که تولیدکنندگان بازیهای iPhone و iPad به نام چیلینگو را به مبلغ 20 میلیون دلار با پرداخت نقد تصاحب کرده است.
در پایان سال مالی 2010 این شرکت گردش مالی 3.5 میلیارد دلار و درآمد خالص 719 میلیون دلار را داشت و در پایان سال 2016 گردش مالی این شرکت به 4.4 میلیارد دالر و درآمد خالص آن نیز به 1.156 میلیارد دالر رسید. بیشترین موفقیت EA در زمینه بازیهای ورزشی تحت نام EA sport، بازیهایی تحت لیسانس فیلمهای سینمایی معروف مانند هریپاتر و یا بازیهای طولانی مدت مانند Need for Speed و خانواده سیمز بوده است.
Hits: 0