اضطراب امتحان نوعی خود مشغولی ذهنی است که با تردید فرد درباره توانایی های خود مشخص می شود و غالبا با شناخت منفی، عدم تمرکز حواس، واکنشهای جسمانی نامطلوب و افت تحصیلی همراه است.
:: دلایل کلی اضطراب در زمان امتحان
1. سخت گیریهای بیش از حد والدین: برای کسب نمره عالی و هشدار بیش از حد درباره امتحان.
2. ترس و تهدید: هنگامی که والدین شرایط سختی را در ایام امتحانات برقرار می کنند و فرزند خود را از گرفتن نمره کم و یا عدم قبول شدن ترسانده و تهدید می کنند.
3. والدین مضطرب: وجود اضطراب در والدین باعث انتقال آن به فرزند و تشدید اضطراب او در ایام امتحانات می شود.
4. مقایسه کردن: هرگاه والدین یا معلمان دائما توانایی های فرد را با توانایی های فرد دیگر سنجیده و این امر با سرزنش همراه باشد، اعتماد به نفس فرد کم شده و بر اضطراب او افزوده می شود.
5. پاداش نامناسب: زمانی که اطرافیان برای قبول شدن و یا گرفتن نمره عالی، پاداش بیش از حد در نظر می گیرند.
6. انتظارات بیش از حد: گاهی اضطراب امتحان به این دلیل است که انتظارات والدین از فرزندان یا فرد از خود بیش از توانایی های اوست.
:: راهکارهایی برای کاهش اضطراب امتحان
1. بر تواناییهای فرزندمان تاکید کرده تا اعتماد به نفس او تقویت گردد.
2. انتظارات خود را با تواناییهای فرزندمان هماهنگ کرده و از او توقع بیش از حد نداشته باشیم.
3. تلاش فرزندمان را برای کسب موفقیت های هرچند کوچک را قدر دانسته و او را تشویق کنیم.
4. عملکرد فرزندمان را با خودش مقایسه کرده، در صورت پیشرفت او را تشویق نموده و در غیر اینصورت در صدد علت و رفع آن باشیم.
5. امتحان جزئی از فرآیند آموزش است. آن را عملکرد طبیعی و معمولی آموزش بدانیم و از حساسیت بی مورد نسبت به آن بپرهیزیم.
6. به فرزندمان اطمینان خاطر بدهیم که در کنارش خواهیم بود و اگر مشکلی داشت او را یاری خواهیم کرد.
7. به فرزندمان یادآور شویم که تمام تلاشش را صرف یادگیری درسها نماید نه کسب نمره.
8. با فرزندمان به گونه ای رفتار نماییم که او بتواند عقاید و نگرانیهای خود را درباره ی امتحان آشکارا بیان کند.
9. آخرین وضعیت درسی فرزندمان را از معلمش جویا شویم تا بهتر بتوانیم به او کمک کنیم.
10. ساعت خواب فرزندمان را طوری تنظیم نماییم که خواب مورد نیازش تنظیم شود. به عبارت دیگر شب ها زود بخوابد تا صبح ها زودتر بیدارشود.
11. در ایام امتحانات فضای خانواده را شاد و از مشاجره و برخوردهای لفظی پرهیز نماییم.
12. تشویق، تحسین و تاکید روی نقاط قوت فرزندمان را فراموش نکنیم. زیرا این رفتارها انگیزه آنان را برای پیشرفت تحصیلی بیشتر می کند.
درس خوانـدن عجیـب دانش آمـوزان چینـی!
خیلی از محصلها و دانشجوها در موقع امتحانات فکر میکنند در حال تحمل فشار زیادی هستند و زندگیشان با مشکلات زیادی همراه است! عکسهای درس خواندن چینیها اما خیلیها را شگفت زده کرده است …
این روزها منتشر شدن عکسهای درس خواندن گروهی از محصلهای چینی حسابی روی همنوعهای خودشان در دیگر کشورهای جهان تأثیر گذاشته است. در میان محصلهای چینی ضربالمثل “این قدر درس بخوان تا بیفتی” حسابی معروف است. به تازگی عکسهایی منتشر شده که نشان میدهد دانشآموزان چینی که برای شرکت در امتحان ورودی دانشگاههای این کشور آماده میشوند با سرم درس میخوانند تا از هوش نروند! در این تصاویر تعداد زیادی سرم از سقف محل درس خواندن این دانشآموزان آویزان شده تا همه بتوانند خودشان را سرپا نگه دارند. در چین کنکور ورود به دانشگاه به نام “گائو کائو” شناخته میشود و با جمعیت زیاد این کشور موفقیت در آن برای دانشآموزان بسیار سخت و طاقتفرساست.
با رسانهای شدن این عکسها یکی از مقامهای آموزشی چین اعلام کرده که دانشآموزان با نظارت مسئولان از سرمهای آمینو اسید برای تقویت خود و حفظ سلامتیشان استفاده میکنند. به گفته رئیس دپارتمان امور آموزشی چین، دولت این کشور برای هر دانشآموز کنکوری این کشور ۱۰یوآن یارانه سرم آمینو تخصیص داده است و هر محصلی که احساس کند در موقع درس خواندن حال و روزش خوب نیست میتواند از مسئولان تزریق سرم را درخواست کند. به گفته این مقام چینی به خاطر اینکه در وقت دانشآموزان صرفه جویی شود تصمیم گرفته شده تا تزریق سرم در محل درسخواندن انجام شود تا دانشآموزان نیاز به درمانگاه رفتن نداشته باشند! کنکور برای دانشآموزان چینی حکم مرگ و زندگی را دارد و میتواند آینده آنها را بطور کامل تغییر دهد.
Hits: 0