think-like-zuck«امروز صبح فیسبوک بیش از یک میلیارد نفر کاربر ماهانه فعال دارد. اگر شما یکی از کابران فیسبوک هستید، از شما ممنونم که به من و تیم کوچکم افتخار دادید تا خدمت‌گزار شما باشیم. کمک به ارتباط یک میلیارد نفر برای متصل شدن، فوق‌العاده است. در این لحظه از زندگی‌ام بیش از همیشه احساس افتخار می‌کنم. هر روز تلاش می‌کنم تا فیسبوک را برای شما بهتر کنم. امیدوارم روزی بتوانیم بقیه دنیا را نیز به هم متصل کنیم.» ـ مارک زاکربرگ، اکتبر ۲۰۱۲

مقدمه:‌ در این مقاله تلاش می‌شود به پنج رازی نگاه کنیم که باعث موفقیت فیسبوک و رسیدن به جایگاه فعلی‌اش شده است. از نگاهی کلان‌تر، می‌توان این پنج ارزش را در میان بنیان‌گذاران سایر شرکت‌های موفق فناوری نیز مشاهده کرد.

  • اشتیاق

اگر به‌دنبال آرزویتان باشید، چیزی به‌عنوان «شکست» وجود ندارد. شروع اشتباه، تجربه‌ای آموزنده به‌سوی شروعی مجدد است. اشتیاق تقویت‌کننده استقامت است؛ یکی از اجزای تشکیل‌دهنده موفقیت. مهم نیست که انگیزه از کجا می‌آید. ممکن است که ایده نویی نداشته باشید، اما همیشه خلاق باشید. چیزی را بسازید که به آن اعتقاد دارید. سود کسب و کارتان را فلسفه خود هم‌راستا کنید. اشتیاق + اقدام = نتیجه.

  • هدف

امکان دارد سمت و سوی یک شرکت با رشد آن تغییر کند؛ اما هدف واقعی یک شرکت موفق یکسان باقی می‌ماند. شرکت را بر مبنای چشم‌انداز بلند مدت بنا کنید. کنترل دائمی بر شرکت برای رسیدن به این چشم‌انداز لازم است. رهبران موفق هدف‌گرا هستند، اما با وجود فشارهای خارجی، جسارت ایستادن پای چشم‌اندازشان را دارند.

  • مردم

به مسائل فرهنگی توجه ویژه‌ای کنید. راهبردهای نوین استخدام را به کار ببرید و همکاران مناسب را جذب کنید. بر مبنای میزان مشارکت کارمندان و رفتارهای ارزش‌مدار، به آنها مسیر شغلی نامتعارف پیشنهاد کنید و صرفا سن یا مدرک تحصیلی را در نظر نگیرید. ملاک استخدام را اخلاق بگذارید؛ مهارت‌های شغلی را می‌توان بعداً آموزش داد. شفافیت منجر به وفاداری و اعتماد بین کارمندان می‌شود. فرهنگ ترس را از بین ببرید؛ ترس نابود کننده فرهنگ و فلج‌کننده رهبری است. فرهنگ‌سازی زمان می‌برد. ساخت کسب و کار زمان‌بر است. صبور، عادل و عاقل باشید.

  • محصول

ایجاد محیطی چابک برای موفقیت همیشگی یک سازمانِ نوآور ضروری است. زمان «نه» گفتن برای موفقیت راهبردی هر کسب و کاری لازم است. پرسنل نوآور تربیت کنید و به آنها اجازه خلاقیت بدهید!

  • مشارکت

موفقیت یک ورزش گروهی است! بهترین مشارکت‌ها برمبنای فلسفه‌ای شکل گرفته که همگان با آن موفق باشند؛ این فلسفه از اجزای زیر تشکیل شده‌است: انتطارات روشن، چشم‌انداز و ارزش‌های مشترک، اعتماد متقابل، تبادل منصفانه ارزش‌ها، نقاط قوت تکمیلی، تعهد و احترام متقابل.

 

نویسنده: کاترینا والتر  |  تلخیص و ترجمه: امیرعلی نصیری  |  برگرفته: یک پزشک

Hits: 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *