google-lessons-for-managers

اغلب افراد معتقدند زمانیکه لری پیج و سرگئی برین در سال ۱۹۹۸ گوگل را در دانشگاه استنفورد بنا می نهادند، موقعیت فعلی خود را متصور نبوده و فکر اینکه بتوانند به یکی از غول های تجارت دنیا تبدیل شوند را هم نمی کردند. اما من فکر می کنم این عقیده صحیح نیست! چرا که عملکرد این شرکت در طول عمر ۱۲ ساله اش، حکایت از مدیریت و تدبری عمیق دارد . مطالعه شیوه مدیریتی، مشتری مداری و رفتار سازمانی گوگل می تواند راهکاری کارآمد برای مدیران حوزه فناوری [و حتی سایر حوزه ها] باشد. چرا که بدون اغراق یکی از موفق ترین شرکت ها یک دهه اخیر بوده و توانسته است در طول این مدت و با وجود همه مشکلات اقتصادی و تغییرات شرایط، خود را در بالاترین سطح ممکن نگاه دارد.

گوگل همیشه خوب است! این حقیقتی شیرین و البته اولین درسی است که می توان از آن گرفت. سرویس ها و خدمات گوگل همواره همانطوری ارائه می شود که ما میخواهیم. مهم نیست که در چه سطحی از کاربری قرار داشته باشید و میزان وابستگی شما به اینترنت و سرویس های آنلاین چقدر است. گوگل توانسته است با دانشی عمیق و مطالعه صحیح رفتار و نیازهای مخاطب در گروههای کاربری مختلف ، پاسخگوی نیاز همه آنها باشد و به اولین و بهترین انتخاب ما در هر موضوعی مبدل گردد. افتخاری که شرکت های کهنه کاری نظیر مایکروسافت، Aol وحتی اپل هم از حصول به آن عاجز مانده اند.

همیشه راهی برای بهتر بودن وجود دارد

گوگل مستمرا در حال تغییر و بهبود الگوریتم های خود برای ارائه نتایج بهتر جستجوست. این در حالیست که در بین موتورهای جستجوی مختلف، همواره با اختلاف فاحشی دارای بهترین نتایج و بیشتر سطح کاربریست. پس چه دلیلی برای تغییر و اعمال اصلاحات وجود دارد ؟ آنهم زمانیکه کاربران از وضع موجود راضی اند و شکایتی ندارند؟! این دقیقا تفاوت گوگل با رقبای خویش است. اغلب شرکت ها تنها زمانی به فکر تغییر و بهبود محصولات خود می افتند که با اصرار و تقاضای مشتری روبرو شوند و تا زمانیکه صدای مخالفی نشنوند دست بکار نخواند شد. اما گوگل همواره خود را در مقام اولین منتقد قرار می دهد و به راهکارهایی برای “بهتر شدن” فکر می کند. چون یقین دارد مشکلاتی که خود می تواند آنها را یافته و حل کند، دیر یا زود به نظر مشتری نیز خواهد رسید. پس بهتر آن است که خود آنرا کشف و اصلاح نماید تا همواره در مقام “بی عیب ترین” و “بهترین” باقی بماند. آیا اینطور نیست؟

همیشه میتوان خلاقیت به خرج داد

گوگل مجموعه ای سرشار از خلاقیت و ایده های نوین است .  لوگوهای مختلف و مناسبتی، کتاب راهنمای وب، موزه آنلاین و بسیاری دیگر تنها بخشی از نمود نوآوری های این گروه پویاست. آنها همواره در پی یافتن روشهای جدید برای جذب هرچه بیشتر مخاطبان خود هستند. در واقع آنها به خوبی متوجه شده اند که برای ماندگاری و “همیشه انتخاب اول بودن” ارائه سرویس های مناسب و کارآمد کافی نیست و باید به فکر روشهایی بود که بتوان به ذهن مخاطب نیز نفوذ کرد و حس تعلق خاطر در وی ایجاد نمود. با این تعریف یکبار دیگر به سرویس های گوگل  نگاه کنید. بسیاری از آنها نظیر گوگل ریدر و گوگل باز طوری طراحی و بهینه شده اند که همواره در نظر مخاطب و کاربر قرار داشته باشد و ضمن ارائه سرویس مورد نظر به او، به عنوان یکی از علاقه مندیها و سرویس های دائمی تبدیل گردد. آیا سرویس اینچنینی در بسته محصولات مایکروسافت سراغ دارید؟

همیشه “باید” به بازارهای جدید فکر کرد

بازار هدف گوگل به اینترنت ختم نمیشود. در واقع اینطور به نظر می رسد که این مجموعه علاقه زیادی برای ورود به کلیه رشته ها و بخش های فناوری دارد. از ورود به دنیای مرورگرها، سیستم عامل ها و نت بوک ها گرفته تا انرژی های تجدید پذیر. گوگل می توانست در حیطه اینترنت باقی بماند و عنوان “بهترین موتور جستو” را یدک بکشد. اما دیگر محدود به فضایی خاص نیست و می توان انتظار حضورش در هر عرصه ای را داشت. البته باید به توجه بارز گوگل به “کیفیت” نگاه ویژه ای داشت. فعالیت های گوگل در عرصه های گوناگون همواره منطبق با اصول با دانش کافی صورت پذیرفته است و از اینرو تا به امروز شکستی فاحشی را از آن شاهد نبوده ایم. این یعنی شناخت، مطالعه و بعد حرکت. روندی که می تواند همیشه و برای همه کارساز باشد و موجب پیشرفت گردد.

 

منبع: نوین یار

Hits: 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *