اخیرا ایلان ماسک در پادکست Joe Rogan Experience گفت او هر شب ۶ ساعت میخوابد وگرنه سرکار اذیت خواهد شد.
این اعتراف توسط یکی از موفقترین کارفرینان دنیا که دادهمحور است؛ برای همه مدیران و بنیانگذاران استارتاپها و رهبران تجاری که بیش از حد در طول روز کار میکنند؛ بسیار اهمیت دارد. این بینش نه تنها برای خواب بلکه درباره میزان استراحت و کار حاوی نکات کاربردی مهمی است.
ایلان ماسک که در هفتههای پیش به ثروتمندترین فرد جهان تبدیل شد و همزمان چندین پروژه بزرگ و پرسروصدا مانند ساخت تونلهای زیرزمینی برای شهرهای پر ترافیک و شلوغ، ساخت خودروهای آینده و سفر به مریخ در آیندهای نزدیک را پیش میبرد؛ بیش از ۲.۵ ساعت با «جوی روگان» درباره همهچیز از Neuralink تا فضاهای اوربیتی فضایی صحبت کرده است. او حتی در این گفتوگو به دلایل طراحی خودروی تسلا مدل S توسط خودش اشاره میکند؛ خودرویی که بسیار دوستش دارد و با آن رانندگی میکند.
در این گفتوگوی پادکستی، از او سوال میشود با این همه پروژه، «چگونه وقت میکنی؟». ایلان ماسک پاسخ میدهد: «خوب، من خیلی کار میکنم. به طور معمول تا ساعت ۱ الی ۲ بامداد مشغول کار هستم.» او توضیح میدهد که آخر هفتهها این اندازه کار نمیکند و همیشه هم اینطور نیست که تا این ساعت کار کند.
بعد از او سوال میشود که «چقدر میخوابی؟»
ایلان ماسک پاسخ میدهد: «حدود ۶ ساعت»
روگان میگوید: «برای کسی مانند شما که این اندازه کار میکند؛ خیلی عجیب است این قدر میخوابد و چشمگیر است.» گفتنی است که قبلا ایلان ماسک به ۸ ساعت خواب در یک شبانهروز معروف بود.
ماسک توضیح میدهد: «من سعی کردم کمتر بخوابم ولی باعث کاهش بهرهوری کلی من در کار میشود.»
مستندات تاریخی برای این گفته ایلان ماسک در دست است. هر زمان بیش از اندازه کار کرده و کمتر به استراحت پرداخته است؛ شاهد اشتباهاتی در توییت زدن یا تصمیمگیریهای کلان بودیم.
در سال ۲۰۱۸، ماسک سعی داشت تولید خودروی تسلا مدل ۳ را راهاندازی کند ولی به طرز وحشتناکی کنار گذاشته شد. او خودش هم اعتراف کرد که نباید از منابع مالی غیرشفاف برای تامین هزینه این پروژه استفاده میکرد. کمیسیون بورس و اوراق بهادار امریکا از ایلان ماسک و شرکت تسلا شکایت کرد و هر کدام به ۲۰ میلیون دلار جریمه شدند.
ماسک مجبور شد برای دو سال از سمت رسایت هیئت مدیره خودروسازی تسلا کنارهگیری کند؛ اگرچه همچنان مدیرعامل این شرکت بود. همینطور، او توییتهای اشتباه و تمسخرآمیزی هم داشته است. مثلا، در جریان نجات پسران تایلندی گرفتار در غار، توئیت اشتباهی منتشر کرد.
هر هفته ۱۲۰ ساعت کار کنید
ایلان ماسک روزگاری در اوج شهرت طی یک مصاحبه با نشریه نیویورکتایمز اعتراف کرده بود که هفتهای ۱۲۰ ساعت کار میکند و پیش میآید برای چندین روز در کارخانه تسلا مشغول کار است و به خانه نمیرود.
گفته بود با قرصهای Ambien سعی در بیدار ماندن و کار بیشتر دارد. اما کمکم مشخص شد قرصهای آمبین و خستگی و فرسودگی بیش از حد او چه اثرات مخربی روی کیفیت کارش دارد. یک سال بعد، ایلان ماسک اعتراف کرد که تعداد ساعتهای کارش در هفته را به ۸۰ الی ۹۰ ساعت رسانده است.
اکنون، اعتراف ماسک به خواب در حدود ۶ ساعت شبانه و عواقب خوابیدن کمتر از این مقدار در بدتر شدن اوضاع، بسیار مهم است و باید از سوی دیگران هم جدی گرفته شود. اگر تنها اولویت شما کار کردن است (که البته نباید اینطور باشد) باز هم دلیل خوبی برای کم خوابی نیست و برعکس باید به اندازه کافی و مورد نیاز بدن و ذهن خوابید تا کارایی کاهش پیدا نکند. ماسک این آزمایش را روی خود انجام داده و دریافته است خواب برای بهرهوری ضروری است.
ماسک عادت به رانندگی با سرعتهای بسیار زیاد داشت. خواب مناسب برای این عادت او نیز مفید است و یک اعتراف دیگر مدیرعامل تسلا، چندین روز کار کردن در یک نقطه هیچ مزیت خاصی ندارد. او در این گفتوگوی پادکستی میگوید اگر حتی یک نابغه باشید؛ نیاز به خواب کافی دارید. در عین حال میگوید: «اگر خودم را دوست ندارم؛ باید بیشتر بخوابم.»
البته، از منظر متخصصان خواب، ۶ ساعت خواب لزوما به معنای خواب کافی برای او و دیگر افراد نیست. آنها استدلال میکنند بیشتر بزرگسالان به هفت یا نه ساعت خواب شبانه نیاز دارند. ما باید بیش از ۸ ساعت در رختخواب باشیم؛ چون برخی اوقات زودتر یا دیرتر به خواب میرویم. حتی در زمانهایی که در یک خواب کم عمق هستیم؛ باید هم حس خوبی خواهیم داشت و برایمان خوشایند است.
واقعیت این است که شما برای انجام خلاقترین و کارآمدترین کار خود در طول روز به یک خواب شبانه کافی نیاز دارید. همینطور، باید تعداد ساعتهای کاری خود را به یک اندازه مشخص محدود کنید و به طور مداوم استراحت داشته باشید. فقط در این صورت است که به بهترین بازدهی خود خواهید رسید.
وقتی فردی مانند ایلان ماسک با آزمایشهای متعدد روش خودش به این نتیجه میرسد که باید به خواب شبانه اهمیت دهد؛ نتیجتا ما هم باید این نکته را جدی بگیریم و آن را انجام دهیم.
نوشته: میثاق محمدیزاده | منبع: INC | برگرفته: یکپزشک
Hits: 0