در سال 1934 ویلیام هیولت (William Hewlett) و دیوید پاکارد (David Packard) در رشته مهندسی برق از دانشگاه استنفورد فارغالتحصیل شدند و زمانی که از طرف «فردریک ترمان» یکی از اساتید دانشگاه استنفورد بورس تحصیلی دریافت کردند، آمریکا در رکود اقتصادی شدیدی قرار داشت.
آنها با راهنمایی و مشاوره ترمان، کمپانی خود را در گاراژی در کالیفرنیا تاسیس کردند که در سال 1939 با سرمایه 538 دلار شکل رسمی به خود گرفت و آنها برای آنکه تصمیم بگیرند نام کمپانی را هیولت-پاکارد بگذارند یا پاکارد-هیولت، سکه پرتاب کردند. سکه به نفع پاکارد پایین آمد، ولی او اسم شرکت تولیدی تجهیزات الکترونیکیشان را «کمپانی هیولت-پاکارد» گذاشت.
سرانجام کمپانی هیولت-پاکارد یا همان HP در هشتم آگوست 1947 به طور قانونی و حقوقی ثبت شد. در میان انبوه پروژههایی که آنها انجام دادند، نخستین محصولی که به لحاظ مالی به موفقیت چشمگیری دست یافت، نوسانساز صوتی بسیار دقیقی بود که ابتکار آنها در این محصول، استفاده از یک لامپ معمولی به عنوان مقاومت تابع دما در قسمت حیاتی از مدار دستگاه بود.
در سال 1959، تعداد کارکنان به ۳۰۲۱ نفر و درآمد شرکت به ۶۰ میلیون دلار رسیده بود که نسبت به ۲۰ سال قبل که تعداد کارکنان شرکت سه نفر و درآمد آن ۳۴ هزار دلار بود، پیشرفت چشمگیری داشت. در این مدت صدها حق ثبت اختراع ازسوی شرکت به ثبت رسید و صدها نوع محصول متنوع و مختلف ازجمله شمارندههای فرکانس پرسرعت، اسیلوسکوپ و مانند آن به بازار عرضه شد. در آن سال با افتتاح دفتر شرکت در ژنو سوئیس، مسیر جهانی شدن برای شرکت باز شده و چهار سال بعد، همکاری مشترک با ژاپنیها آغاز شد.
اولین ماشین حساب علمی رومیزی دنیا در سال ۱۹۶۸ ابداع و به بازار ارائه شد. در سال ۱۹۷۴نوع جیبی و قابل برنامهریزی آن و سه سال بعد نوع مچی دیجیتالی آن عرضه شد. در همان سال، اولین رایانه با چهارکیلو بایت RAM توسط شرکت ابداع شد. سال ۱۹۷۷ درآمد شرکت از مرز یک میلیارد دلار فراتر رفت، در حالی که کارکنان آن بیش از ۳۵ هزار نفر بودند. در این سال که هم هیولت و هم پاکارد بازنشسته شدند و به عنوان مدیران افتخاری در شرکت شروع به فعالیت کردند، یانگ به عنوان مدیرعامل به کار مشغول شد و تا سال ۱۹۹۲ در این سمت باقی ماند.
کمپانی هیولت-پاکارد در ابتدا بر حوزه خاصی تمرکز نداشت و روی گستره وسیعی از محصولات الکترونیکی مورد استفاده در صنعت و حتی کشاورزی نیز کار میکرد؛ اما سرانجام آنها تصمیم گرفتند که روی تجهیزات الکترونیکی با کیفیت بالای آزمایش و اندازهگیری، تمرکز کنند. پس از آن تا سال 1990 این کمپانی تمام تلاش و تمرکزش را روی ساخت ابزارها و تجهیزات الکترونیکی مخصوص آزمایش گذاشت. ابزارهای HP در آن سالها بسیار حساستر، دقیقتر و کمخطاتر از دیگر تجهیزات همتراز با آنها بود.
اگرچه HP در تولید دستگاههای نیمههادی سرمایهگذاری نکرده بود، اما از این کمپانی به عنوان بنیانگذار نمادین سیلیکون ولی (Silicon Valley) یاد می شود. کمپانی هیولت-پاکارد در دهه 1960 به خاطر تولید برخی محصولات کیفیت بالا با کمپانیهای ژاپنی سونی و یوکوگاوا الکتریک، شریک شد، اما با توجه به هزینههای بسیار بالای ساخت محصولات HP در ژاپن، این محصولات با موفقیت چشمگیری مواجه نشدند. سرانجام HP در سال 1999 با همکاری «یوکوگاوا الکتریک» شرکتی در ژاپن خریداری کرد. HP در دهه 1960 کمپانی کوچکی موسوم به Dynec را تاسیس کرد تا به طور خاص در زمینه تجهیزات دیجیتالی فعالیت کند. «dy» وارونه لوگوی کمپانی، یعنی «hp» است. بعدها این کمپانی به Dymec تغییر نام داد و سرانجام در HP ادغام شد. در همین سالها بود که HP استفاده از مینیکامپیوترهای شرکت DEC در ابزارهایش را آغاز کرد که به مدت بیست سال در بازار یکهتازی کردند.
اگرچه HP در روزهای آغازین ورودش به عرصه کامپیوتر مورد تمسخر قرار میگرفت، اما سرانجام این کمپانی تمام رقبا حتی IBM، بزرگترین فروشنده تکنولوژی در جهان را به لحاظ فروش پشتسر گذاشت.HP در سال 1968، از سوی مجله معتبر Wired به عنوان تولیدکننده نخستین کامپیوتر شخصی موسوم به Hewlett-Packard 9100Aمورد تقدیر قرار گرفت و سپس نوبت به یک پیروزی بزرگ دیگر در قالب یک شاهکار مهندسی یعنی تولید مدار منطقی بدون استفاده از مدارهای مجتمع رسید.
در سال 1984 کمپانی HP چاپگرهای جوهرافشان و لیزریاش برای کامپیوترهای رومیزی را معرفی کرد. مکانیزمهای چاپ به کار رفته در چاپگرهای لیزری بینهایت پرطرفدار این کمپانی تقریبا به کلی وابسته به اجزای تولیدشده توسط شرکت زیراکس بود. در دهه 1990، HP خط تولید محصولات کامپیوتری خود را گسترش داد و در سال 1995 با خریدن کمپانیهای کامپیوتری آپولو و کانوکس، وسعت بیشتری یافت. در سال 1999 تمام آن بخش از کسب و کار کمپانی که به کامپیوترها، حافظهها و دستگاههای تصویری مربوط نمیشد به کمپانی دیگری موسوم به Agilent واگذار شد که به HP تعلق دارد. «کارلی فیورینا» نخستین زنی بود که در سال 1999 در HP به سمت مدیرعامل انتخاب شد. در سال 2002، HP و کامپک (Compaq) در هم ادغام شدند و کمپانی HP به یکی از بازیگران بزرگ در بازارهای گوناگون کامپیوترهای رومیزی، لپتاپها و سرورها در سراسر جهان تبدیل شد و نشان اختصاصی آن به «HPQ» تغییر یافت. پس از درگیریهای بسیار، فیورینا در سال 2005 مجبور به استعفا شد.
کمپانی HP در سال 2007 با رسیدن به سقف درآمد سالانه 104میلیارد دلار، به عنوان نخستین کمپانی در سیلیکونولی با درآمد سالانه بیش از 100 میلیون دلار شناخته شد. HP شرکتی است که سالانه میلیونها دلار از همین درآمد را صرف تحقیق و توسعه میکند. کمپانی HP رفتهرفته در گستره وسیعی از محصولات به اعتباری جهانی دست یافت. دانشمندان و محققان برجستهای که در این 70 سال در آزمایشگاههای مجهز این کمپانی فعالیت کردند، بنیانگذار بسیاری از تکنولوژیهای مدرن بودند. اکنون شرکت بیش از 315 هزار کارمند در سراسر جهان دارد و در سال گذشته میلادی (2015) درآمدی بالغ بر 139 میلیارد دلار را از آن خود کرد.
Hits: 0