گاه آنقدر در اضطراب غرق می شویم که یادمان می رود می توانیم با تمرین های کوچکی حالات و تجارب کنونی خود را تغییر دهیم . همه ما خوب می دانیم که استرس تنها در سطحی خاص می تواند باعث کسب نتایج بهتری در عملکرد مان شود و در صورتی که از این سطح استرس بیشتری را داشته باشیم تنها قوای دفاعی بدن ما ضعیف می گردد و هیچ کارایی دیگری را به همراه نخواهد داشت لذا روشهایی که در اینجا آمده چنان سریع و تاثیرگذار هستند که در موقع نیاز به آسانی میتوان از آنها استفادهکرد. به عنوان مثال تمرینات هوازی شاید بیشتر از یک دقیقه وقت شما را نگیرد یا تن آرامی کل بدن، بیش از 5 دقیقه نباشد. اگر این روشها نمیتواند آرامش را به شمابرگرداند از پنج روشی که برای مواقع اضطراری در نظر گرفته شده، استفاده کنید. هنگامی که نگرانی دارید، یک فرصت کوتاه به خود بدهید. نفس عمیق کشیده و نگه دارید. سپس با شمارش یک تا ده به تدریج هوا را بیرون دهید. اگر اضطراب ناتوانتان کرده، تمرین نفس کشیدن را انجام داده و با تمرکز بر تنفس، ذهن خود را پاک سازید. ابتدا هوای ریههای خود را خالی کرده و سپس یک نفس عمیق بکشید.اگر احساس ضعف دارید دراز کشیده و پاهای خود را بالاتر از سرتان قرار دهید. اگر احساس آزردگی میکنید، بروید قدم بزنید. هنگامی که استرس شما شدید نیست ذهن خود را از مشکلات رها کنید تا راحتتر بتوانید با آنها کنار بیایید. مثلاً یک مجله تصویری ساده را بخوانید، یک فنجان چای بنوشید، به یکی از دوستان حامی خود زنگبزنید. اگر هنوز نتوانستید نگرانی را از خود بیرون کنید از عدد صد، سه تا سه تا کم کنید. در زیر توصیه های دیگر ارائه شده است. هنگامی که نگرانی دارید، یک فرصت کوتاه به خود بدهید. نفس عمیق کشیده و نگه دارید. سپس با شمارش یک تا ده به تدریج هوا را بیرون دهید.
کسب آرامش در 5 ثانیه
در این روش در واقع شما با ارسال پیامهای مثبت به قسمت نیمه هوشیار، اعتماد درونی خود را بالا میبرید.
1- برای خودتان این جملات را به آرامی تکرار کرده و سعی در باور کردن آنها داشته باشید.
«من به خوبی از عهده این کار بر میآیم.»
«من به خوبی میتوانم با این مشکل کنار بیایم.»
2- این جملات را تا زمانی برای خود تکرار کنید که در باور شما القا شوند. در حین بیان این جملات برای خود، از ورود هر گونه افکار و نداهای درونی جلوگیری کنید وصداهایی را که مانع از تمرکز شماست تحت کنترل در آورید.
کسب آرامش در 10ثانیه:
صاف بایستید و در حین استنشاق هوا از راه بینی، بازوها را در حالت کشیده بالای سرتان برده و کف دستها را به هم بزنید. در حین بازدم دستهای خود را به آرامی پایینآورده و نوک انگشتان خود را به پهلو بزنید. زمانی که دو عمل بالا را انجام میدهید با خود این جمله را زمزمه کنید: «من کاملاً آرام هستم». اگر در جایی هستید که امکانتمرین در تنهایی نیست، بافت میان دو انگشت شست و انگشت اولی را فشار دهید و در حین آن نفس عمیق بکشید (این روش به زنان باردار توصیه نمیشود.)
اگر اضطراب ناتوانتان کرده، تمرین نفس کشیدن را انجام داده و با تمرکز بر تنفس، ذهن خود را پاک سازید. ابتدا هوای ریه هایخود را خالی کرده و سپس یک نفس عمیق بکشید.
کسب آرامش در 20 ثانیه:
پاها را به اندازه عرض شانهها باز کرده و توام با نفس عمیق پنجه پا را بلند کرده و دستها را در بالای سرقرار داده و به بدن خود کاملاً کشش دهید. در حالی که نفس خود را بیرون میدهید به طرف پایین خم شده و بدن را در حالت آویزان قرار دهید. اگر ایستادن بر روی پنجه پا، باعث بر هم خوردن تعادل میشود آن را حذف کرده و بر روی پاها این عمل را انجام دهید.
کسب آرامش در نیم دقیقه:
صورت خود را جمع کنید (مثل این که اخم کردهاید) در حین این عمل دهان را باز و بسته کنید. این عمل را چند بار تکرار کنید. سپس با یک لبخند ملایم این عمل را بهپایان برسانید. پوست سر را با نوک انگشتان ماساژ دهید.در زمانی که این اعمال را انجام میدهید در واقع استرسهایی را که باعث سردرد میشوند کنترل میکنید و مغز را وادار کرده تا پیامهای مبنی بر آرامش را به تمام نقاط بدنبفرستد.
کسب آرامش در یک دقیقه:
حتماً از قدیم شنیدهاید که خنده برای هر دردی درمان است، پس بخندید! (میتوانید از مجلات که دارای مطالب طنز هستند یا از فیلمهای کمدی استفاده کنید). اگر کتابی را مطالعه میکنید که بعضی از قسمتهای آن، شما را به خنده وا میدارد آنها را با ماژیک علامت گذاشته و در زمان دلتنگی دوباره مطالعه کنید.
Hits: 0