e-businessتجارت الكترونیك واژه ای است كه برای تجارت از طریق سیستم های اطلاعاتی، ارتباطی بكار می رود. تجارت الكترونیك با وجود این كه مدت زمانی زیادی ازعمر آن نمی گذرد ولی نقش بسزا و چشم گیری در زندگی روزمره ما به عهده گرفته است به طوری كه اجتناب از آن كارآسانی نیست. یكی از ساده ترین و كار آمد ترین نقش تجارت الكترونیك در زندگی روزمره كاربران اینترنتی خرید و فروش اجناس تبادل وجوه مربوطه از طریق كارت های اعتباری می باشد.

 

هدف از تجارت الكترونیك كه در واقع تركیبی از تكنیك ها و شگردهای بازرگانی است در واقع ایجادهمكاری ، رقابت و بازدهی بیشتر شركت های مختلف را به دنبال دارد به طوری كه طی 20 سال گذشته سبب توانایی شركت ها درزمینه هاِیی مثل اصلاح روشهای تجارتی و پیشرفت در زمینه ارتباطی با شركت های مرتبط و بالاخره گسترش دامنه بازرگانی ، تجاری حتی در مقیاس های بزرگ و جهانی شده است.

اینترنت در حال حاضر جای خود را در كنار تلوزیون و تلفن در زندگی روزمره مردم باز كرده است و می تواند بیش از سایر شیوه های ارتباطی تسهیلاتی را برای كاربران فراهم آورد. در این رابطه می توان به فروشگاه های اینترنتی اشاره نمود كه در چند مدت اخیر شاهد راه اندازی بسیاری از این فروشگاه ها توسط افراد و شركت های ایرانی در سطح اینترنت بوده ایم. فروشگاههای اینترنتی سایت هایی هستند كه در آن محصولات مختلفی از یك شركت خاص یا شركت های مختلف به صورت آنلاین به مشتریان به همراه سرویس های مختلف ارائه می شود. كابران می توانند با مراجعه به سایت های فوق از محصولات مختلف و توضیحات مرتبط مطلع شوند و همچنین می توانند به صورت مستقیم محصولات مورد نیاز خود را از شركت های اصلیبا قیمت كمتر و با سرعت بیشتر( به دلیل عرضه مستقیم) خریداری نمایند. مبادلات مالی در بیشتر فروشگاه های آنلاین از طریق كارتهای اعتباری انجام می پذیرند.

ارزش مبادلات الكترونیكی در جهان طی سالهای اخیر به سرعت در حال افرایش بوده است. گرچه در مورد سرعت گسترش این شیوه از مبادله برآوردهای بسیار متفاوتی ارایه گردیده است،‌ لكن در كلیه پیش بینی های به عمل آمده گفته شده است كه تجارت الكترونیكی در سال های آینده با رشد فزاینده‌ای رو به رو خواهد بود. در گروه كشورهای توسعه یافته (اعضاء OECD) ایالات متحده آمریكا همچنان بیشترین سهم از مبادلات الكترونیكی را به خود اختصاص خواهد داد اما اروپا به سرعت در حال كم كردن فاصله خود با ایالات متحده است.
در سال 1999 حجم مبادلات الكترونیكی در ایالات متحده آمریكا معادل 700 میلیارد دلار و در سایر كشورهای جهان 330 میلیارد دلار بوده است. این حجم تجارت الكترونیكی كالاها و خدمات شركتهای آمریكایی در سال 2003 به 2800 میلیارد دلار بالغ گردید كه این رقم معادل 25 درصد خریدهایی است كه بین شركتهای آمریكایی در آن سال صورت گرفت بر طبق تحیقات انجام شده پژوهشكده Forester درآمد تجارت الكترونیك در سال 2003 بیش از 12.2 بیلیون دلار بوده است.

 

تجارت الكترونیكی به عنوان فروش مستقیم در شبكه
با یك تعریف دقیق تر,تجارت الكترونیكی یعنی انجام معاملات از طریق شبكه,یا خرید و فروش محصولات و خدمات از طریق فروشگاه های اینترنتی درWeb.محصولات مورد معامله ممكن است دارای ماهیت الكترونیكی باشند.مانند نرم افزار;یا فیزیكی باشند.مانند اتومبیل ;یا خدمات باشند,مانند برنامه ریزی مسافرت,مشاوره پزشكی;یا آموزش راه دور باشند.محصولات غیر فیزیكی;از قبیل محصولات الكترونیكی است كه خود نیز شامل اطلاعات,اخبار,صوت و موسیقی,فیلم,بانكهای اطلاعاتی,نرم افزار و انواع فراورده های فكری است كه این نوع تجارت روز به روز توسعه بیشتری پیدا كرده است.به نظر میرسد تجارت الكترونیكی شبیه خرید از كاتالوگ یا خرید در منزل و از طریق تلویزیونهای كابلی باشد

 

تجارت الكترونیكی به عنوان یك بازار

تاجر الكترونیكی تنها محدود به خرید و فروش محصولات از طریق شبكه نیست.بلكه مانند یكی از فروشگاه های محلی میتواند فروشگاه اینترتی در Webایجاد كرده و در سطح جهان به دنبال مشتری باشد.علاوه بر این,صاحب این فروشگاه میتواند تامین كنندگان مواد فروشگاه,حسابداری,خدمات بانكی,ادارات دولتی و رقیبهای خود را در شبكه اینترنت جستجو كند

 

فضای بازار الكترونیكی چیست؟

بازارهای الكترونیكی معمولآ به معاملات و حراجی های روی شبكه,مانند بازارهای سهام و حراجی ها از طیق اینترنت,اشاره دارد;اما فضای بازار الكترونیكی به پدیده اقتصادی اشاره دارد.كه محصولات,واسطه ها و مشتریان به یك طریقی به صورت الكترونیكی با هم تماس و مبادله دارند.فضای بازار الكترونیكی نماد مجازی از بازارهای فیزیكی است.به طور كلی,فعالیت اقتصادی تحت این فضای الكترونیكی,اقتصاد الكترونیكی را ارائه میكنند.فضای بازار الكترونیكی شامل بخشهای زیر است.
. بازیگران بازار;یعنی كارخانجات,بازرگانان,عمده فروشها,واسطه ها,فروشگاهها و مشتریان.
. كالاها و خدمات.
. فرایندهای تامین,تولید,بازاریابی,رقابت,توزیع,مصرف وغیره

 

انواع تكنولوژی تجارت الكترونیكی

گرچه انواع زیادی تكنولوژی تجارت الكترونیكی وجود دارد ، اما در اینجا بهترین آنها را توضیح می دهیم :
· تجارت الكترونیكی تاجر با تاجر
· مدیریت ارتباطات مشتری
· شیوه های مدیریت منابع اطلاعات
· آموزش راه دور برای سازمانهای اقتصادی جدید
· پست الكترونیك
· شیوه های طراحی منابع سازمانها
· خودكار كردن اهرم فروش : شیوه های راه دور در شبكه ها موجب افزایش بهره وری متخصصین فروش راه دور می شود .
· تحول مراكز تماس : به هم پیوستن شبكه ها موجب افزایش قابلیتهای خدمات مشتری شده است.
· خدمات شبكه ای مدیریت شده

 

فروشگاه اینترنتی چیست ؟

فروشگاه طراحی شده بر روی اینترنت است كه فروشندگان می توانند كالاها و محصولات خود را از این طریق عرضه نمایند و خریداران می توانند محصولات آنها را از جمله نرم افزار,كتاب ،قطعات و به طور كلی كالای مورد نظر خود را انتخاب و در صورت تمایل خریداری نمایند.

 

مزایای و ویژگیهای فروشگاه اینترنتی
1 -فروشگاه اینترنتی در هر لحظه از شبانه روز آماده سرویس دهی به مشتریان است.
2 -فروشگاه اینترنتی محدودیت مكانی ندارد و مشتریان می توانند از هر كجای می تواند خرید اینترنتی می كند.
3- خریدار می تواند ساعت ها در فروشگاه مشغول بررسی اجناس از قبیل فیلم ، ترانه ،موبایل ،كتاب و موارد دیگر باشد
4 – فروشگاه اینترنتی هیچ محدویتی برای تعداد مشتریان ندارد.
5 – فروشگاه اینترنتی حق انتخاب بیشتری در اختیار خریداران قرارمی دهد
6-ابزار تبلیغی مناسب در جهت فروش محصولات شما
7-كاهش هزینه های جانبی نظیر اجاره محل,هزینه ویترین و انبار,فروشنده,خواب سرمایه و غیره در یك فروشگاه سنتی و سودآوری بیشتر
8-تحویل كالای خریداری شده درب منزل,بیمه بودن كالا و عدم مشكل حمل و نقل
9-عدم برخورد با ترافیك و كاهش آلودگی هوا\

تجارت الكترونیكی یك محیط فعال كاربرد تكنولوژی برای آسان كردن تغییر اطلاعات تجارت و خودكار كردن مبادلات بازرگانی است . تجارت الكترونیكی باعث تغییر انواع اطلاعات ، از جمله مبادلات بازرگانی از طریق شبكه است كه به آن E-Commerce می گویند . از این رو ، بازاریابی از طریق شبكه اینترنت ، معروف به ” تاجر با مشتری” ، تنها یكی از پدیده های بستر تجارت الكترونیكی است . تجارت الكترونیكی موجب تغییرات عمیق و اساسی در ساختار و عملكرد تجارت و مبادلات بین تاجرها ، معروف به ” تاجر با تاجر” شده است . تاجر با تاجر در تجارت الكترونیكی شامل انواع تكنولوژی های كاربردی و شبكه ای برای خودكار كردن و بهینه سازی مبادلات بین بخش های مختلف تجارت است.

Hits: 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *