ایلان ماسک (Elon Musk) با رویای تسخیر فضا و انقلابی عظیم در صنعت حمل و نقل، قصد دارد دنیا را متحول سازد. این مردآهنی، زمان و مکان نمی شناسد و مرزها را بی پروا می شکند. نامی که امروزه برسر زبانهاست و همه درموردش حرف میزنند، مدیر عامل و مدیر فنی اسپیس اکس، طراح محصولات تسلا موتورز، رئیس سولار سیتی و…است. ایلان ماسک (Elon Musk) می خواهد دنیا را تغییر دهد و بر روی پروژه هایی با پتانسیل بالا جهت تغییر دنیا، کار می کند. او مهندس و مخترع و کارآفرین ونوآور است، این جمله ها، فقط بازی با کلمات نیست بلکه تنها بخشی از واقعیت ایلان ماسک (Elon Musk) می باشند. کارگردان فیلمهای مرد آهنی جان فاورو، ایلان ماسک (Elon Musk) را نمونه ای از مردان آهنی می داند و الگوی شخصیت تونی استارک را ایلان ماسک (Elon Musk) معرفی کرده است.
ایلان ماسک (Elon Musk) جوان و خوش چهره، دومین کارآفرین دره سیلیکون است، وی با ارزشی بیشتر از 1 میلیارد دلار توانسته سه شرکت پی پال و تسلا موترز و اسپیس اکس را راه اندازی کند. ایلان ماسک (Elon Musk) بیشتر زندگی خود را صرف فناوریها و تکنولوژیهای فضایی کرده است و با ایده های مختلف و متنوعی که در سر دارد، با تلاش و پشتکار فراوان سعی در عملی ساختن و به موفقیت رساندن این ایده ها دارد. ایلان ماسک (Elon Musk) در هر هفته بین 80 تا 100 ساعت کار می کند، این سختکوشی و پشتکارش موفقیت را برایش راحتتر کرده است.
دوران کودکی
در 28 ژوئن سال 1971 در پرتوریا آفریقای جنوبی ایلان ریو ماسک (Elon Reeve Musk) متولد شد. ایلان با برادر و خواهرش دوران کودکی خوبی را گذرانده است، بردارش کیمبال که یک سال از ایلان کوچکتر است و خواهرش توسکا، که با ایلان سه سال اختلاف سنی دارد بهترین هم بازیهای دوران کودکی اش بوده اند. هنگامی که پدر ومادر ایلان از هم جدا شدند، 10 سال سن داشت و به دلیل علاقه ای که به پدرش داشت، اغلب اوقات نزد پدرش در آفریقای جنوبی بود و این چنین بود که دوران کودکی اش در آفریقا ی جنوبی سپری شد.
پدر ایلان بعد از جدایی از همسرش ، اولین کامپیوتر شخصی Commodore VIC-20 را برای ایلان خرید تا قرار بی قراریهایش باشد و این چنین هم شد. رفته رفته علاقه به کامپیوتر در ایلان از حد سرگرمی خارج شد و به دلگرمی تبدیل گشت، علاقه به برنامه نویسی هم در وی ریشه کرد و مانند ریشه ی تشنه ای که در پی آب است، در پی یادگیری برنامه نویسی رفت. بالاخره ایلان توانست این مهارت را به تنهایی یاد بگیرد و از چشمه ی جوشان دانش کامپیوتر، مشتی آب بنوشد و در سن 12 سالگی بازی کامپیوتری Blastar را طراحی کند و با فروش این بازی به مجله ی Technology and Office PC، مبلغی معادل 500 دلار به دست آورد.
ایلان بعد از اینکه ، دوره ی دبیرستان را به پایان رساند، تصمیم گرفت که خانه و شهرش را رها کند و به امید پیشرفت و به اوج رسیدن به ایلات متحده مهاجرت کند. ایلان در سال 1989 به کانادا رفت و سپس از آنجا به Montreal مهاجرت کرد؛ این دوره ی یک ساله ی زندگی ایلان سخت ترین سالهای زندگی اش از لحاظ اقتصادی بوده و در طول این مدت مجبور به انجام دادن کارهای سخت و با حقوق کم بود، تا به هر نوعی که شده زندگی اش را بگذراند. اما این وضعیت، چندان دوام نداشت و ایلان در دانشگاه کوپینز در کینگستون قبول شد و دو سال در دانشگاه کوپینز مشغول تحصیل بود ولی چون به رشته اش علاقه ای نداشت، درسش را نیمه کاره رها کرد و به دانشگاه پنسیلوانا رفت و در رشته ی کسب و کار و رشته ی فیزیک مشغول به تحصیل شد.
ماسک در سال 1992 ازدانشگاه فارغ التحصیل شد و پس از سالها چشم انتظاری و تلاش بی وقفه، به رویای همیشگی اش یعنی زندگی در ایالت متحده جامه ی عمل پوشاند و با دریافت بورسیه ی تحصیلی از دانشگاه پنسیلوانیا برگ جدیدی در دفتر زندگی اش ورق خورد. مدیر عامل و مدیر فنی اسپیس اکس است، طراح محصولات تسلا موتورز، رئیس سولار سیتی و…است. ایلان ماسک (Elon Musk) می خواهد دنیا را تغییر دهد که روزی تنها هدفش زندگی در ایالات متحده بود، نمیدانست روزی می رسد که دنیا را متحول و دگرگون می سازد. برای ادامه تحصیل به دانشگاه استنفورد رفت و رشته ی دکترای فیزیک انرژی را انتخاب کرد، اما نتوانست آنجا دوام بیاورد و از دانشگاه انصراف داد.
اولین گام برای تحقق اهداف
در تابستان سال 1995، ایلان به همراه برادرش کیمبال ماسک، اولین شرکت آی تی خودش را با نام Zip2 تاسیس کرد. در آن زمان شرکتهای آی تی زیادی بودند که در یک راستا فعالیت می کردند، اما تلاش و سختکوشی ایلان باعث شد که شرکتش به یکی از پیشگامان تجارت اینترنتی تبدیل شود. ایلان محل کار و زندگی اش یکی بود و در انبار شرکتش می خوابید، حتی برای حمام کردن به رخت کن استادیوم می رفت. در این « سالها که کسب و کار اینترنتی تازه در حال پا گرفتن بود و شرکتهای زیادی در حال انجام این فعالیت بودند، اما کسی نتوانسته بود از این راه به درآمد زیادی برسد.
شرکت ماسک بعد از دو سال به یکی از پیشگامان این حوزه و موفق ترین شرکتها در این زمینه تبدیل شد و ایلان ماسک (Elon Musk) توانست در عرض دو سال درآمد خوبی کسب کند. در سال 1999، شرکت کامپک(Compaq) با قیمت 307 دلار پول نقد و 34 میلیون دلار سهام، شرکت Zip2 را خریداری کرد. از این معامله سودی برابر 7درصد کل سود و یا 22 میلیون دلار به ایلان رسید و این شروع راه ایلان بود. این چنین شد که او در سن 28 سالگی با فروش اولین استارتاپ کوچکش، به نام Zip2 میلیونر شد.
دومین گام ایلان ماسک (Elon Musk)
در سال 1999 بعد از فروش شرکت Zip2، ايلان ماسک (Elon Musk) تصمیم گرفت شرکت X.Com را تاسیس کند. چند ماه بعد شرکت X.Com را راه اندازی کرد و در زمینه ی خدمات مالی آنلاین دست به کار شد. در واقع این شرکت، نقش سرویس دهنده ی مالی را داشت. در سال 2000، این شرکت نوپا با کمپانی کانفینیتی با مدیر عاملی پیتر تیل و مکس لچین، ادغام شدند و نام این شرکت جدید را پی پال گذاشتند و مدیر اجرایی شرکت به ايلان ماسک (Elon Musk) واگذار گردید. ماسک به عنوان بزرگترین سهام دار پی پال، 11.7 % از سهام را در اختیار داشت.
پی پال که به مرور به یکی از شرکتهای موفق بازاریابی تبدیل شده بود، در سال 2002 توسط ای بی (eBay)، با قیمت 1.5 میلیون دلار خریداری شد، 11 درصد سهام پی پال در دست ماسک بود بنابراین ماسک پول زیادی عایدش شد. از طریق این واگذاری 165 میلیون دلار به ايلان ماسک (Elon Musk) رسید.
Zip2 یک راهنمای شهری آنلاین بود که محتوای لازم برای سایتهایی مثل «نیویورک تایمز» و «شیکاگو تریبون» را تامین میکرد. در سال ۱۹۹۹، شرکت کامپیوتری «کامپک» (Compaq)، شرکت Zip2 را با قیمت ۳۰۷ میلیون دلار نقد و ۳۴ میلیون دلار سهام خرید. شخص ايلان ماسک (Elon Musk)، از این معاملهی تاریخساز، ۲۲ میلیون دلار به جیب زد. اما این تازه اول راه ایلان جوان بود. قدم بعدی ايلان ماسک (Elon Musk)، دنیای پرداختهای مالی را دگرگون کرد.
ايلان ماسک (Elon Musk) به دنبال تسخیر فضا اسپیس اکس (SpaceX)
ایلان که رویای تسخیر فضا را در سر داشت، به دنبال رویایش رفت و در سال 2002 شرکت فناوری های اکتشاف فضایی(Space Exploration Technologies Corporation)، که به اختصار اسپیس اکس SpaceX نامیده می شود را پایه گذاری کرد. ايلان ماسک (Elon Musk) با این انگیزه و هدف که رفت وآمدهای فضایی را راحت و کم هزینه کند، در نظر داشت که یک شرکت فناوری اکتشافات فضایی ایجاد نماید. این شرکت در زمینه ی تولیدات محصولات صنایع هوا فضایی فعالیت دارد و یک شرکت حمل و نقل فضایی خصوصی است.
در سال 2002 این شرکت که در ابتدای مسیرش قرار داشت؛ بر روی پروژه ی راکت فالکن 1 کار می کرد، ساخت این راکت، چهار سال بطول انجامید و علاوه بر آن صدها میلیون دلار صرف این پروژه شد. در سال 2006 که برای اولین بار راکت فالکن 1 را امتحان کردند، با شکست مواجه شد و نتیجه ی درستی نداد، برای بار چهارم فالکن1 نتیجه داد و موفق شد. ایلان قصد داشت، فضا را تسخیر کند و دنیا را نجات دهد. آنچه که در ذهن مدیر عامل و مدیر فنی اسپیس اکس است، طراح محصولات تسلا موتورز، رئیس سولار سیتی و…است. ايلان ماسک (Elon Musk) می خواهد دنیا را تغییر دهد آنچه در فکرش می گذشت، ساخت یک موشک مطمئن و کم هزینه بود، که بتوان با آن به فضا سفر کرد. یک سفر فضایی مجانی…چهار سال بعد از تاسیس شرکت، سرمایه ای 100 میلیون دلاری در اختیار شرکت قرار داد. در ابتدای شروع کار در سال 2005، تعداد کارکنان شرکت 160 نفر بودند، اما سه سال بعد یعنی در سال 2008 تعداد کارمندان به 500 نفر افزایش یافت. این سیر صعودی افزایش تعداد کارمندان همچنان در حال افزایش بود و سال 2013 تعداد کارمندان بیشتر از 3800 نفر اعلام شد.
فالکن ها دارای انواع مختلفی با شماره گذاریهای متفاوتی هستند، فالکن 1 راکتی است در ابعاد کوچک، اما توانایی حمل چند صد کیلوگرم را دارد، در 28 دسامبر در سال 2008 فالکن 1 بعد از چهار بار رفتن به فضا و شکست در عملیات، توانست به مدار برسد و عنوان اولین راکت شرکتهای خصوصی به همراه سوخت مایع را به خود اختصاص دهد. در سال 2009 فالکن 1 توانست اولین محموله ی تجاری را با موفقیت حمل کند، این محموله ی فضایی یک ماهواره ی مالزیایی بود که باید آن را در مدار قرار می داد، که موفق هم شد و بر افتخارات شرکت اسپیس اکس افزوده شد. فالکن 9 یکی دیگر از شماره های فالکن است که قادر به حمل 10,450 کیلوگرم است و در سال 2009 در پرواز اول و اولین تلاشش به مدار رسید.
در سال 2008، اولین سرمایه گذاری، که در شرکت اسپیس اکس سرمایه گذاری کرد، فاندرزفاند بود ودر سال 2009 شریک سابق ماسک در پی پال، پیتر تیل به این مجموعه پیوست و سپس دیوید مک کلور و استیو جروتسون بر روی این پروژه سرمایه گذاری کردند. این سرمایه گذاریها، سرمایه ی شرکت را به اندازه ی 50 تا 60 میلیون دلار افزایش دادند.
در سال 2008 ايلان ماسک «Elon Musk» که توانسته بود اعتماد ناسا را جلب کند، با همدیگر قرارداد بستند. برطبق این قرارداد وظیفه و مسولیت حمل و نقل محموله ها، به ایستگاه بین المللی فضایی، به شرکت SpaceX واگذار شد. بعد از چهار سال تلاش بی وقفه بالاخره در سال 2012، شرکت SpaceX توانست موشک فالکن 9 را با 1000 پاوند محموله به ایستگاه بین المللی فضا ارسال کند. در حال حاضر شرکت اسپیس اکس اولین شرکت خصوصی است که نیازهای ایستگاه فضایی را تامین می کند. در سال 2012 در 22 مه، اسپیس اکس موفق به ارسال تجهیزات مورد نیاز ایستگاه فضایی بین المللی توسط فالکن 9 شد و در سال بعد یعنی در سال 2013، توانست ماهواره ای ارسال کند و در مدار ماهواره های زمین ثابت، ماهواره های تلویزیونی قرار دهد. در سال 2014 هم فضاپیماهای نوع دراگون به سمت ایستگاه فضایی بین المللی فرستاده شدند. در سال 2015، شرکت موفق SpaceX بوسیله ی موشک فالکن 9، ماهواره ی DSCOVR را جهت سنجش و اندازه گیری میزان اثر تشعشعات خورشید بر روی ارتباطات و شبکه های برق، راهم روی مدار قرار داد.
تسلا موتورز
مارتین ابرهارد و مارک تارپنینگ شرکت تسلا موتورز را در سال 2003 تاسیس کردند، شرکت تسلا موتورز اولین تولید کننده ی ماشین های الکتریکی بود؛ کار این شرکت تولید و طراحی اتومبیل های الکتریکی و کم مصرف بود. در سال 2004 ، ايلان ماسک (Elon Musk) که از حامیان چنین برنامه هایی بود، 70 میلیون دلار را در تسلا موتورز سرمایه گذاری کرد و در این پروژه ی بزرگ شریک شد، اولین سمت ماسک در این شرکت، مدیریت اجرایی و طراحی محصولات بود. اولین محصولی که با طراحی و مشارکت ایلان تولید شد، خودروی اسپورت تسلا رودستر (Tesla Roadster) بود.
طراحی منحصر به فرد این خودرو باعث شد که در سال 2006، ايلان ماسک (Elon Musk) جایزه ی Global Green 2006 را دریافت نماید. Roadster، خودرویی بود که در 3.7 ثانیه سرعتش از صفر به 97 کیلومتر بر ساعت می رسد و طراحی و ظاهری اسپورت داشت، یک خودروی تمام برقی بود و با هر بار شارژ کردن می توانست تا مسافت 393 کیلومتری را طی کند. خودرو مدل s از دستاوردهای شرکت تسلا موتورز بود که موفقیت های زیادی را به دنیال داشت، در سال 2013 مدل اس در مجله ی Motor Trend به عنوان خودروی سال انتخاب شد. تسلا موتورز، خودرو مدل اکس (Model X) را هم تولید کرد، از نوآوریهای ارائه شده در این خودرو بی نظیر درهای پشتی این ماشین بود که از دو طرف به طرف بالا باز میشد. دقیقاً الهام گرفته از بال پرندگان بود.
قتی پروژه ی تسلا روداستر در سال 2007 با مشکل مواجه شد، ماسک قدرت خود را د رمدیریت نمایش داد و همه ی افرادی که باعث بروز مشکل شده بودند، را از شرکت اخراج کرد و با کاهش هزینه ها و تعدیل نیرو شرکت را به پیش راند. ایلان که جزو سهامداران اصلی شرکت توسعه ی نرم افزاری Everdream بود، برای حل مشکل و رفع بحران، تسلا موتورز شرکت توسعه ی نرم افزاری را به شرکت دل فروخت و 120 میلیون دلار را به شرکت تسلا موتورز تزریق کرد و مک لارن نیز با سرمایه گذاری اش در این شرکت توانست، شرکت را از دره ی نابودی بالا بکشند و آن را نجات دهند.
ایلان در پی متحول ساختن دنیا
ایلان که در توسعه و پیشرفت صنایع مختلف، نظیر حمل و نقل و خدمات پرداخت و… نقش تعیین کننده ای داشته است، در نظر دارد تاریخ را با دستان خود بسازد و تلاش و همت و زیبایی فکرش برای همه ی آرزوها و اهدافش که نشان از بلند پروازی دارند، بال پروازش خواهند بود.
ایلان ماسک (Elon Musk) در سال 2013 پروژه و ایده ای انقلابی به نام هایپرلوپ را معرفی کرد و گفت که صنعت حمل و نقل را متحول خواهد کرد. ایده ی (Hyperloop)، طرحی است که به کمک آن سرعت جابجایی چندین برابر افزایش می یابد و انرژی لازم برای اجرای چنین طرحی از منابع تجدید پذیر تامین می شود، ایلان ماسک (Elon Musk) گفته است که در این طرح، افراد در داخل محفظه هایی می نشینند و با سرعتی مابین 962 تا 1220 کیلومتر بر ساعت جابجا می شوند و این یعنی انقلابی عظیم در صنعت حمل و نقل.
هایپرلوپ (Hyperloop)
هایپر لوپ، موضوعی بود که در 12 آگوست 2013، ماسک در وبلاگ خود توضیحاتی در موردش داده بود. ایلان ماسک (Elon Musk)) می گوید که هایپر لوپ در واقع سیستمی است جهت نقل و انتقال انرژی خورشیدی، با این سیستم، مسافت 615 کیلومتری در 30 دقیقه طی خواهد شد.
سرعت هایپر لوپ دو برابر بیشتر از سرعت هواپیما ست، ایلان ماسک (Elon Musk) به منظور کاهش هزینه های اضافی و صرف پول اضافی برای سیستم های حمل ونقل کند، هایپر لوپ را پیشنهاد کرد و آن را جایگزین مناسبی برای سیستم حمل و نقل می داند. ایلان ماسک (Elon Musk)، هایپر لوپ را پروژه ای می بیند که بوسیله ی آن می تواند، تمام وسایل ساخته شده در سایر شرکتهایش را به بهترین وجه به کار گیرد. در یک کلام، هایپرلوپ از هواپیما سریع تر و از قطار کم هزینه تر است و مهمتر از همه دوستدار محیط زیست است.
این پروژه با استفاده از کپسولهایی حمل و نقل را انجام می دهند، هر کپسول می تواند 28 نفر را جابجا کند و ساخت هر کپسول، 6 میلیارد دلار هزینه در بر خواهد داشت. همچنین اگر قیمت هر بلیط 20 دلار باشد، در عرض 20 سال سرمایه ی به کار رفته را باز می گرداند. ایلان ماسک (Elon Musk) اعتقاد دارد که هایپر لوپ، حداکثر برای مسافت 1500 کیلومتری مناسب است، برای جابجایی بیشتر از این مسافت، هواپیماها گزینه ی بهتری هستند.
در 26 ژانویه 2015، تکنولوژی حمل و نقل هایپر لوپ قراردادی برای شروع تولید مسیر آزمایشی در کالیفرنیا را آماده کرد، طی این قرارداد، ساخت این پروژه و تاسیس این مسیر در سال 2017 به پایان می رسد و در سال 2018، آماده ی پذیرش مسافر خواهد بود. سرمایه ی لازم برای اجرای این پروژه، 100 میلیون دلار است.
OpenAl
ایلان ماسک (Elon Musk) در سال 2015 اعلام کرد که با ایجاد شرکت تحقیقاتی در زمینه ی هوش مصنوعی OpenAl، می خواهد هوش مصنوعی را بصورت ایمن و کاملاً بی خطر در اختیار بشر قرار دهد، وی می خواهد با شرکتهایی که امکان دستیابی بیش از حد معمول بر این دانش را دارند و شاید با ساختن سیستم های هوشمند به بشریت ظلم کنند، مقابله کند.
تاثیر کتاب از زمان ایلان ماسک
ایلان ماسک (Elon Musk) در مصاحبه هایش از کتاب خواندن و تاثیر کتابخوانی حرف می زند و بارها گفته است که عامل اصلی موفقیتم کتاب خواندن بوده است. 9 کتابی که وی معتقد است دیگران هم باید بخوانند چندین ساختار فکری برای ماسک ایجاد کرده اند و الهام بخش دوران کودکی اش بودند، دوران نوجوانی اش را پر از قهرمان کرده و زمان راه اندازی SpaceX به او جسارت داده اند.
ایلان ماسک، نوآور و مخترعی نابغه، در زمینه ی کارآفرینی در رتبه ی دوم قرار گرفته است و سی و هشتمین فرد قدرتمند جهان اعلام شده است و همچنین در لیست 10 شخصیت تاثیرگذار و متحول کننده ی دنیا قرار دارد.
ارباب حلقه ها – جی.آر.آر. تالکین
ماسک دوران کودکی اش را با خواندن کتابهایی علمی تخیلی سپری کرده، از جمله کتابهایی که به خواندنش علاقه ی زیادی داشت و چندین بار آن را خوانده، کتاب ارباب حلقه ها نوشته ی جی.آر.آر تالکین بوده است. خواندن این کتابها نگاه ماسک به زندگی و آینده را تغییر داده و این احساس را در ماسک بوجود آورده که قهرمان شدن ممکن است و قهرمانان با نجات دادن دنیا و آدمها قهرمان شده اند. این تصویر ذهنی که با خواندن این کتابهای پر از قهرمان در ایلان ایجاد شده بود، باعث می شد ایلان هم خودش را قهرمان ببیند و برای رسیدن به عادات و خصوصیات قهرمانی بکوشد. همه ی آدمها بسته به نگاهی که به دنیا و خود دارند مسیرشان را انتخاب می کنند، اگر ایلان خود را مانند قهرمانان داستانهای کودکی اش نمی دید، هرگز قهرمان نمی شد.
ارباب حلقه ها داستانی خیال پردازی و حماسی است، که در آن ماجرای هابیتی را بازگو می کند، که برای نجات مردم به جنگ شیطان می رود و در تلاش است تا دنیا را نجات دهد. این کتاب فوق العاده باعث شد که فیلم این داستان نیز به کارگردانی پیتر جکسون ساخته شود و چندین جایزه را هم بدست آورد و این فیلم از جمله موفقیت های باکس آفیس است که درآمدی 800 میلیون دلاری داشته است و به اکثر زبانهای دنیا دوبله شده است.
راهنمای مسافرت رایگان به کهکشان – داگلاس آدامز
ایلان در سن 12 تا 15 سالگی، در سن حساس نوجوانی با مسئله ی بحران هویت و بحران وجودی مواجه شده است، ایلان برای رهایی از این احساس به خواندن کتابهای فلسفی فردریش نیچه وآرتور شوپنهایر و… روی می آورد. ماسک می گوید که هیچ کدام از کتابهای منطق و فلسفه نتوانستند به وی کمکی بکنند، تا اینکه کتاب راهنمای مسافران کهکشان را خوانده است و متوجه معنای زندگی شده است، در واقع با خواندن این کتاب یاد گرفته که اگر به شیوه ای درست و شایسته، سوالی مطرح شود ، پاسخش بسیار ساده خواهد بود ، بنابراین باید بدانیم که چه چیزی می پرسیم تا پاسخ درستش را بدهیم.
برخی داستانها، برخی کتابها به دلیل تاثیری که بر روح و روان مخاطب می گذارند، هرگز فراموش نمی شوند و بعد از هر دفعه خواندن، بیشتر از دفعه ی قبل به دل می نشینند، کتاب راهنمای مسافرت مجانی به فضا، اثر داگلاس آدامز از این نمونه هاست. دور از انتظار است کسی این کتاب را بخواند و آن را فراموش کند، این رمان و اثر جهانی بکر تلاش دارد ما را با واقعیت های تلخ و شیوه ی زندگی انتقادی انسانی آشنا کند، البته قلم طنازانه وی انتقادهایش را بسیار شیرین نشان می دهد. این آثر علمی – تخیلی که به بیش از 30 زبان دنیا ترجمه شده است و سریال تلویزیونی و بازی کامپیوتری و … از روی آن نوشته شده است.
هوش برتر ؛ مسیرها، خطرها، راهبردها – نیک بوستروم
این کتاب در مورد هوش مصنوعی نوشته است، کتابی متفاوت در مورد خطرات هوش مصنوعی، در این کتاب به صراحت بیان شده است که اگر هوش مصنوعی از هوش انسانی بگذرد چه می شود و چه بر سر زمین و انسان می آید.
بنجامین فرانکلین: یک زندگی آمریکایی – والتر آیزاکسون
بنجامین فرانکلین یک شخصیت متفاوت و برجسته، یک نویسنده، طنز نویس، فعال سیاسی، مخترع و فیزیک دان، دانشمند و از چهره های معروف روشنفکری در آمریکا بود. وی در تاسیس دانشگاه پنسیلوانیا نقش بزرگی داشت و اولین سرپرست جامعه فیلسوفان آمریکایی بود. فرانکلین کارهای به یاد ماندنی و سوابق درخشانی دارد، وی در اواخر عمرش برای مبارزه با برده داری تمام برده هایش را فروخت و اولین مبارز برده داری شد. داستان بنجامین فرانکلین را حتما شنیده اید، قهرمانی که از صفر شروع کرده، کودکی خانه به دوش و آواره که به یک کارآفرین موفق و فوق العاده تبدیل شده است.
انیشتین: زندگی و جهان او – والتر آیزاکسون
دانشمندی که در دوران کودکی توسط معلمینش تحقیر می شد و توانایی انجام کارهای عادی را هم نداشت، دنیا را تغییر داد. این داستان می تواند هر انسانی را تکان دهد. خواندن زندگی و جهان انیشتین برای همه جالب است و می تواند هر انسانی به تامل وادار کند و از همه ی آدمها یک قهرمان بسازد، انیشتینی که در کودکی به خاطر کند ذهنی از مدرسه اخراج شد، سالها بعد توانست دنیا را تغییر بدهد. انیشتین دنیا را برای همه بهشت کرد.
صفر تا یک
نکاتی برای استارت آپ ها یا چگونه آینده را شکل دهیم – پیتر تیل ؛ نگارنده ی این کتاب کسی است که چندین شرکت کوچک یا استارتاپ را تاسیس کرده است و در این کتاب با توجه به تجربه های خود موفق ترین کتاب را در زمینه ی استارتاپ و چگونگی رشد و پیشرفت آن نوشته است. این کتاب در واقع، صفر تا یک چندین شرکت موفق نویسنده را به خوبی نشان می دهد.
ساختارها: یا چرا چیزها نمیافتند – جی.ای. گوردون
هنگامی که ماسک در نظر داشت شرکت اسپیس اکس را راه اندازی کند، برای آموختن پایه های علم موشکی به این کتاب رجوع کرد و دانش ابتدایی در زمینه ی طراحی و ساخت موشک را یاد گرفت. کتاب ساختارها یا چرا چیزها نمی افتند، کتابی است بی نظیر نوشته ی جی .ای.گوردون.
احتراق: تاریخچه پیشرانهای راكتهای سوخت مایع – جان دی. کلارک
ایلان برای آموزش موشک سازی و اطلاعات پایه در مورد ساخت موشک، از یک کتاب نایاب حرف می زند، و می گوید که کتاب احتراق اثر کلارک بسیار آموزنده و سرگرم کننده است. کلارک خودش سالها در تولید سوخت موشکی فعالیت داشته و کار می کرده است، به همین جهت کتابش بسیار مفید است و به چگونگی استفاده و کارایی علم می پردازد و علاوه بر اینها مراحل پیشرفتش در این زمینه را هم می نویسد.
هاوارد هیوز: زندگی و دیوانگی او – دونالد ال. بارلت و جیمز ب. استیل
آخرین کتابی که ایلان خواندنش را توصیه می کند، کتاب زندگی نامه و شرح حال هاوارد هیوز است، هاوارد یک فیلم ساز و یک هوانوارد معروف بوده، فردی قدرتمند و خاص که در سالهای پایانی زندگی اش گرفتارنوعی دیوانگی و جنون شد.
سرانه ی مطالعه در چین 90 دقیقه و در برخی کشورها مانند انگلستان و مالزی 55 دقیقه است و سرانه ی مطالعه در ایران 2 دقیقه است، البته آمارهای دیگری هم ارائه شده که خبر از 12 دقیقه ای بودن سرانه ی مطالعه می دهند ولی آیا واقعاً همه ی ایرانی ها 12 دقیقه در روز کتاب می خوانند!!! این جمله را بارها شنیده ایم و یا بی اعتنا از آن رد شده ایم، یا با کمی تاسف چند ثانیه به فکر فرو رفته ایم.
Hits: 0