ge-companyشرکت جنرال الکتریک (GE) شرکتی آمریکایی است که در نیویورک به ثبت رسیده است. این مجمع شرکت ها در بخشهای زیرساخت‌های آب و برق (انرژی)، نفت و گاز، زیرساخت‌های تکنولوژی، تامین سرمایه، شبکه جهانی NBC، بهداشت و درمان، حمل و نقل و سرمایه گذاری در بخش های خدمات مالی، دستگاه های پزشکی، علوم زیستی، دارویی، خودرو، توسعه نرم افزار و مهندسی صنایع مشغول به فعالیت است. در سال 2010 این شرکت توسط فوربس در جایگاه دوم بزرگترین شرکت جهان قرار گرفت و فرمول این رده‌بندی براساس میزان فروش، سود، دارایی‌ها و ارزش بازار شرکت‌های چندملیتی شکل گرفته بود. اکنون شرکت 305000 کارمند در سراسر دنیا دارد.

در سال 1890، توماس ادیسون سود تجارت‌های مختلف خود را جمع کرد و شرکت ادیسون جنرال الکتریک را تاسیس کرد. در همین زمان، شرکت توماس هوستون با رهبری چارلز کافین توانست به تعدادی حقوق ثبتی کلیدی از طریق اکتساب چند شرکت دیگر دست پیدا کند. در نتیجه، جنرال الکتریک در سال 1892 از ادغام این دو شرکت به‌وجود آمد. بسیاری از اختراعات تجاری ادیسون هنوز در GE در جریان تولید است.

در سال 1896 جنرال الکتریک یکی از دوازده شرکت اصیل بود که در لیست داوجونز به چشم می‌خورد و هنوز هم پس از گذشت 114 سال جایگاه خود را دارد. در سال 1911 شرکت ملی لامپ الکتریکی، جذب شرکت جنرال الکتریک شد و از آن به بعد تولید روشنایی هم به سایر تجارت‌های شرکت افزوده شد. در سال 1935 جنرال الکتریک یکی از 30 شرکتی بود که در بازار معاملات سهام لندن (London Stock Exchange) معامله می‌شد. شرکت رادیوی آمریکا (RCA) در سال 1919 توسط جنرال‌الکتریک پایه گذاری شد و بعدها به رادیوی ملی تبدیل شد. جنرال الکتریک از رادیو به عنوان نیروی فروش خود استفاده می‌کرد. تاریخ طولانی کارکردن جنرال الکتریک با توربین‌ها این توانایی را به آنها داد تا بتوانند در زمینه موتورهای سوپرشارژکننده توربین به فعالیت بپردازند. با رهبری سانفورد موس، اولین موتور در زمان جنگ جهانی اول تولید شد و در طول زمان میان دو جنگ به توسعه آنها پرداخت. این تجربه برای جنرال‌الکتریک بسیار مفید بود و بعد از آن GE به طراحی موتور جت‌های Whittle W1 پرداخت. در سال 2002 جنرال الکتریک در جریان ورشکستگی انرون، دارایی‌های آن شرکت را از آن خود کرد و با تقویت بخش مهندسی باعث طراحی بهتر توربین‌های بادی و دوبرابر شدن سود خود به مبلغ 2/1میلیارد دلار شد.

در دهه 1960، جنرال الکتریک یکی از هشت شرکت عمده استفاده کننده از کامپیوتر بود. در سال 1986 جنرال‌الکتریک از RCA برای تولید برنامه‌های NBC کسب مالکیت کرد. در سال 2002 بخش اطلاعات GE به تصاحب Norwest Venture Partners درآمد و شرکت جدید GXS نام گرفت و فعالیت عمده ای در ارائه راه حل‌ها برای تجارت بین شرکت‌ها(B2B) دارد. در سال 2004 جنرال‌الکتریک 80 درصد از یونیورسال پیکچرز را از ویوندی خریداری کرد و ویوندی هم 20 درصد از NBC را خرید و NBC Universal را تشکیل داد. جنپاک که شرکت خدمات اطلاعات بین المللی جنرال الکتریک است در سال 1997 تشکیل شد و در سال 2005 جنرال الکتریک 60 درصد سهام این شرکت را واگذار کرد.

جنرال الکتریک خود را به صورت شرکتی که تعداد زیادی زیرمجموعه دارد معرفی می‌نماید. اکثر این شرکت‌های زیرمجموعه، خودشان شرکت‌های بزرگی هستند و در رده‌بندی‌های جهانی قرار می‌گیرند. لیست شرکت‌های زیرمجموعه دائما در حال تغییر و در نتیجه تصاحب شرکت‌ها و تغییرات ساختار سازمان می‌باشد. صورت‌های مالیاتی بین شرکت بیشترین حجم را در میان شرکت‌های آمریکایی داراست و در سال 2005حدود 24000 صفحه بوده است.

در سال 2005 جنرال الکتریک با راه‌اندازی Ecomagination تلاش کرد تا خود را در لیست شرکت‌های سبز جای دهد.این شرکت برای پیدا کردن راه حل‌هایی برای تولید انرژی خورشیدی، لکوموتیوهای هیبریدی و تکنولوژی‌های جدید تصفیه آب به‌وجود آمده بود. این شرکت هم اکنون یکی از بزرگ‌ترین بازیگران صحنه توربین‌های بادی است و همچنین محصولات جدید سازگار با طبیعت را تولید می‌کند.

برند GE در سال 2010 یکی از 4 برند شناخته شده در دنیا بود، اما در سال 2016 با عروج شرکت های فناوری جایگاهش را به شرکت های چون مایکروسافت، گوگل، اپل، سامسونگ وغیره داد و اکنون دهمین برند برتر جهان میباشد. ارزش برند آن همین اکنون به 37 میلیارد و 216 میلیون دلار میرسد. ارزش مجموعی این شرکت در سال 2010 به 48 میلیارد دلار میرسید، اما اکنون ارزش آن بالغ بر 493 میلیارد دالر رسیده است. ارزش این برند با مالکیت آدرس اینترنتی بسیار کوتاه آن GE.com افزایش یافت. این نام پیش از آنکه اینترنت عمومی‌شود انتخاب شده بود.

بخش‌های مختلف GE شامل بخش سرمایه، انرژی، زیرساخت‌های تکنولوژی، NBC Universal و راه‌حل‌های خانه و تجارت است. علاوه بر این، تجارت‌های GE در بسیاری از بازارها نظیر تولید، انتقال، انتشار الکتریسیته، روشنایی، اتوماسیون‌ها صنعتی، تجهیزات دارویی، موتورها، لکوموتیوها، موتورهای جت و خدمات هوایی به فعالیت مشغول است. از آنجا که بیش از نیمی‌از درآمد جنرال الکتریک از فعالیت‌های مالی است، می‌تواند یک شرکت تامین مالی باشد که به کارهای تولیدی هم مشغول است. البته این شرکت یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌هایی است که به شرکت‌های خارج از آمریکا مانند ژاپن وام اعطا می‌کند.

 

برگرفته: دنیای اقتصاد و انترنت

بازدیدها: 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *