نقشه اغنیا: ثروتمندان جهان کجا متمرکز شده‌اند؟

sorwat-jahanگزارش «ثروت جهانی» کردیت سوئیس در برگیرنده اطلاعات جامعی در مورد ثروت خانوارهای جهانی است. در این گزارش روندهای ثروت در کشورهای جهان، از کف هرم ثروت تا روندهای ثروت افرادی با بیشترین میزان ثروت خالص سنجیده و تجزیه ‌و تحلیل شده است. طبق گزارش ارائه‌شده توسط کردیت سوئیس ثروت در دنیا رشد کرده است و بیشترین نرخ رشد تجمع ثروت در دنیا در کشورهای آمریکای شمالی بوده است.

با وجود اینکه شرایط اقتصادی دنیا به دلیل رکودها و بحران‌های سال‌های اخیر همچنان پر‌چالش است، در یک سال اخیر یعنی انتهای نیمه اول سال 2013 میلادی تا انتهای نیمه اول سال 2014 میلادی ارزش ثروت جهانی 1/20 هزار میلیارد دلار افزایش یافته است. در این بازه زمانی نرخ رشد ارزش ثروت جهانی نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن برابر با 3/8 درصد گزارش‌ شده است و ارزش ثروت جهان در انتهای نیمه اول سال 2014 میلادی برابر با 263 هزار میلیارد دلار برآورد شده است که بیشتر از دو برابر ارزش ثروت دنیا در سال 2000 میلادی بود. در سال 2000 میلادی ارزش ثروت در دنیا برابر با 117 هزار میلیارد دلار برآورد شده بود.

طبق این گزارش بیشترین نرخ رشد ثروت در دوره مورد مطالعه به آمریکای شمالی تعلق داشت و در این سال ارزش ثروت در آمریکای شمالی 4/11 درصد رشد کرد. هم‌اکنون 91 هزار میلیارد دلار از کل ثروت دنیا در آمریکای شمالی است که 7/34 درصد از کل ثروت جهانی است. اروپا بعد از آمریکا بیشترین سهم از ثروت دنیا را در خود جای داده بود. در سال گذشته ارزش ثروت در اروپا برابر با 2/85 هزار میلیارد دلار بود و نسبت به سال قبل از آن 6/10 درصد رشد داشت. در هر دو منطقه، بازارهای سرمایه اصلی‌ترین عامل و منبع رشد ثروت بودند و تجمع سرمایه در بازار سهام در بازه یک‌ساله مورد مطالعه 6/22 درصد رشد کرد ولی نرخ رشد تجمع سرمایه در بازار سهام در کشورهای آمریکا و فرانسه و کانادا بالغ بر 30 درصد بوده است.

همان طور که در گزارش ثروت سال 2013 میلادی بیان شد، آسیا و به خصوص چین بیشترین سهم از ثروت‌های تازه ایجاد‌شده در میان بازارهای در حال گذار را خواهند داشت اگر چه نرخ رشد تجمع ثروت در این کشورها کمتر از نرخ رشد تجمع ثروت در سال‌های قبل از رکود اقتصادی و بحران مالی در دنیاست. از سال 2000 میلادی تاکنون ثروت فردی در کشورهای هند و چین به ترتیب 1/3 درصد و 6/4 درصد رشد کرده است ولی با وجود این رشد هنوز هم سهم ثروت در بازارهای در حال گذار دنیا در سال‌های اخیر نصف نرخ رشد تجمع ثروت قبل از بحران اقتصادی دنیا بود و دلیل این مساله را هم می‌توان در ناکارآمدی بازار سهام در این کشورها دانست. ولی با توجه به سرمایه‌گذاری‌هایی که در سال‌های اخیر در بازارهای سهام و بازارهای صنعتی کشورهای در حال گذار انجام شده است انتظار می‌رود تا پنج سال آینده جایگاه این کشورها در دنیا از نظر تجمع ثروت پیشرفت زیادی داشته باشد.

 

ترجمه: مونا مشهدی رجبی

 

Hits: 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *