یکی از مهمترین موضوعاتی که امروزه در تفکرات کسب و کار مطرح است، فرهنگ تنوع‌سازی و به حساب آوردن دیگران می‌باشد که برگرفته از پژوهش جول بیکر در کتاب معروفش به نام ثروت، نوآوری و تنوع‌ است.

diversifyما دو حوزه‌ غیرقابل انکار را برای افزایش عملکردرهبران ذکرمی‌کنیم. همه‌ ما اهداف مشترکی داریم و به طور فزاینده‌ای، با مشتریانی مواجه ایم که باید در داخل یا خارج سازمان به آنها خدمت کنیم.

 

هدف شما چه معرفی نوآوریهای در خصوص کالاها و محصولات جدید در بازار و ارایه‌ خدمت به جوامع یا کشورها باشد و چه ایجاد یک نام بهتر برای کسب و کارتان، باید در تمامی صنایع، بخش‌ها و مناطق جغرافیایی درپی یافتن مسیرهایی جدید باشیدتا بتوانید ضمن مواجهه با فرهنگهای جدید و طیفی از انتظارات متفاوت ، از فرصتهای موجود در قرن 21 ، حداکثر استفاده راببرید .

ما بگونه ای در مورد چنین واقعیتهای جهانی صحبت می‌کنیم که گویی آنها پدیده‌هایی جدید هستنداما در حقیقت، این نوع رهبری موضوع جدیدی نیست. رهبران بزرگ همواره جزء بهترین افراد پیرامون خود بوده‌اند. می‌توانید نمونه‌ها و داستانهای بسیار موفقی از تلاشهای شرکتهای جهانی همچون هاولت پاکارد ، آی‌بی‌ام ، و جنرال الکتریک در ایالات متحده، کیوسرای در ژاپن و زیمنس در آلمان را بررسی کنید. هر یک از این نامها، نمایانگر راهی منحصر به فرد در دستیابی به موفقیت و تلاش برای ایجاد موفقیت توام با احترام متقابل هستند .

امروزه، شرکتهای پیشرو در حال افزایش تمرکز خود بر فرهنگ تنوع‌سازی و به حساب آوردن دیگران در جهان هستند .

هدف آنها این است که هر سازمانی به این باور برسد که:
نیروی کار چند فرهنگی و دارای استعدادهای مختلف را جذب و حفظ کند. هدف از این کار، قادر ساختن آنها برای ارتباط با مشتریان جدید در بازارهای در حال ظهور و تضمین موفقیت مستمر کسب و کارشان است.

تمرین کسب و کارها برای ایجاد تنوع
دچار اشتباه نشوید و فرهنگ تنوع‌سازی و به حساب آوردن دیگران را موضوعات صرف اخلاقی ندانید و آنها را به حساب مشکلات موجود در آمریکای شمالی نگذارید. واقعیت آن است که در سراسر جهان، ما باید بر اساس موضوعات خاص و منحصر به فردی که پیش رو داریم به بررسی تفاوتها و اختلافات در محیط کار، محیط بازار و جوامع خود بپردازیم .

یکی از مهمترین موضوعاتی که امروزه در تفکرات کسب و کار مطرح است، فرهنگ تنوع‌سازی و به حساب آوردن دیگران می‌باشد که برگرفته از پژوهش جول بیکر در کتاب معروفش به نام ثروت، نوآوری و تنوع‌ است. او در تحقیقش درباره نوآوری و ایجاد ثروت جدید، دریافت که برخی از شواهد و مستندات جالب توجه در تاریخ، علوم و صنایع، ثابت می‌کنند که نوآوری برگرفته از تنوع‌سازی است و از طریق موارد زیر باعث دستیابی به ثروت جدید می‌گردد :

• پایداری
• تنوع
• نوآوری
• کاربرد بهینه‌ منابع
• تفکرات جدید
• کاهش خطرها
• افزایش پیش‌بینی‌پذیری
• افزایش بهره‌وری
• ثروت اقتصادی

شرکتهای پیشرو، از اهمیت این موضوعات آگاه هستند و بر مبنای آنها عمل می‌کنند تا به جایگاهی موفق دست یابند .

بهترین روشهای رهبری کسب و کارهای متنوع
در ادامه سه شرکت ذکر شده‌اند که نمونه‌های خوبی برای همه‌ ما هستند. هر یک از آنها دارای تاریخچه‌ای در رهبری هستند که در اعتقادات، روشها و سیاستها ی آنها منعکس است . هر یک از آنها دارای جایگاه رهبری در قرن 21 است و تلاش می‌کند تا ارزشهای خود را به سطحی نوین از تعهد به فرهنگ تنوع‌سازی و به حساب آوردن دیگران بسط دهد. در ادامه خلاصه‌ای از تلاشهای آنها ذکر شده است :

چند مثال
هاولت پاکارد
هاولت پاکارد تعهد خود به تنوع‌سازی را با ایجاد فرهنگ تنوع‌سازی و به حساب آوردن دیگران به عنوان اولویتهای کسب و کار نشان داده است . تمرکز آنها بر تلفیق فرهنگ تنوع‌سازی و به حساب آوردن دیگران در محیط بازار، محیط کار و جامعه، باعث ایجاد فرصتهایی برای خلاقیت، اختراع، سودآوری و اجرای نگرش آنها برای رسیدن به یک روح درخشان سازمانی شده است .
هدف ما، تلفیق تنوع‌سازی در تمامی فرآیندها و کسب و کار روزانه و ایجاد ذهنیت مناسب در میان تمامی مدیران و کارمندان است تا آنها در هر حوزه‌ای، فرهنگ تنوع‌سازی و به حساب آوردن دیگران را مد نظر قرار هند .

همچنان که آی‌بی‌ام تلاش می‌کرد تا رابطه‌ میان محیط بازار و محیط کار را تقویت کند، اقدام به ایجاد یک شورای تنوع جهانی کرد که چالشهای جهانی را در قبال اقدامات این شرکت تعیین نمود :
• محیط بازار جهانی
• آگاهی و پذیرش چندفرهنگی
• تنوع تیم مدیریت
• توازن کار/ زندگی: مراقبت از وابستگان و انعطاف‌پذیری در محیط کار
• تلفیق افراد با افراد معلول در آی‌بی‌ام
در سال جاری، مدیران کل ما از آمریکا، آسیا، اروپا، خاور میانه و آفریقا و تیم صنعت جهانی ، گرد می‌آیند تا نتایج و استراتژیهایشان را برای پرداختن به چالشهای سال آینده ارایه دهند. رهبری برای تنوع در سطح عالی، یک اصل در آی‌بی‌ام است .
تی. جی. چایلدز ، نایب رییس بخش تنوع نیروی کار جهانی

شرکت کیوسرا
«فلسفه‌ کیوسرا» مبتنی بر اعتقادی قوی به افراد، توسعه‌ جهانی، ارایه‌ خدمات به مشتریان گوناگون و مشروعیت موفقیت کسب و کار است .
باید به افراد احترام گذارد و آنها را دوست داشت. باید همه کارشان را با صداقت و افتخار انجام دهند و به دیگران، به کار، به شرکت و به اهداف جهانی ما احترام بگذارند .
به عنوان یک رهبر، باید ثابت کنید که تفکراتی خودخواهانه ندارید. باید هدفی معقول را برای گروه تعیین کنید و خودتان نیز از آن پیروی نمایید . 

عملی ساختن آن
«ما بارها دست به تکرار می‌زنیم. تبدیل به عالی شدن یک عمل نیست بلکه یک عادت است.» ارسطو
متفاوت شدن با دیگران و ایجاد محیطی که در آن به برتری و عالی شدن عادت کنیم ، نیازمند پیروی از برخی اصول رهبری است. منطق این موضوع، به بهترین شکل در یک داستان متبلور است .

چند سال پیش، من سو اسونسون رییس و مدیر عملیاتی شرکت خدمات بی‌سیم لیپ را ملاقات کردم تا با وی در مورد رویکرد تنوع‌سازی صحبت کنم.
او به من گفت: «به عنوان یک روش، من هرگز برنامه‌های غیرمستمر را اجرا نمی‌کنم و تدابیر و ابتکارات مختلف را از هم متمایز می‌کنم. همیشه برنامه‌های نهایی تایید شده در مقر سازمان را دریافت می‌کنم. به عنوان یک مدیر جوان، همواره از من خواسته می‌شد تا برنامه‌های جدید را به اجرا درآورم. اگر به همه‌ این درخواستها پاسخ مثبت می‌دادم، عملاً کاری انجام نداده بودم. به عنوان یک رهبر، شخصاً مسئولیت یافتن راههای جدید برای مشارکت در سازمان را– تلفیق عدالت، شفافیت، تنوع و ظرفیت در استراتژیها، معیارها، روشهای استخدام افراد، مسیر استخدام‌های جدید، آموزش مدیریت توسعه‌ کارکنان، برنامه‌های معرفتی و مجموعه‌ رفتارها و توقعات سازمان از همگان – بر عهده گرفتم. آن چه که مرا متقاعد کرد نتایج خوب این رویکرد بود .»

چگونه می‌توانید از چنین رویکرد یکپارچه‌ای استفاده کنید؟ در ادامه سه اصل ذکر شده‌اند که اگر آنها را تمرین کنیم به “عادت عالی شدن ” تبدیل خواهند شد .

• ایجاد فرهنگ به حساب آوردن دیگران، اعتماد و احترام متقابل
شروع کار از طریق نهادینه ساختن ارزشها و اعتقادات شرکت، به ایجاد فرهنگ به حساب آوردن دیگران کمک می‌کند. انتظارات شما از رفتار دیگران باید بر مبنای پیامهایی باشد که به آنها می‌دهید. تضمین نمایید هر کسی که با شما سر و کار دارد یا برای شما کار می‌کند، فرهنگ به حساب آوردن دیگران، اعتماد و احترام متقابل را تجربه خواهد کرد .
چگونه این کار را عملی سازیم: اجازه دهید عقاید و ارزشها به بخشی از گفتگوهای روزمره‌ شما تبدیل شوند. به سبک خودتان، آنها را با پیامها، گفتگوها، ملاحظات برنامه‌ریزی شغلی و تعاملات خود تلفیق کنید تا بتوانید عقاید، ارزشها و توقعات خود را استمرار بخشید .

• رهبری از طریق تمرین و نمونه‌های روزمره
هر روز را فرصتی برای تمرین ایجاد چنین فرهنگی بدانید. به کارکنان و مشتریانتان ابراز علاقه کنید. در جستجوی خوبیهای دیگران باشید. تفاوتهای آنها با دیگران را مورد بررسی قرار دهید. به حساب آوردن دیگران را با رفتارتان نشان دهید تا با کلامتان . گاندی می‌گوید: «همان تغییری باشید که می‌خواهید در جهان ببینید .»
چگونه این کار را عملی سازیم: عادت کنید تا رفتار و اعمالتان را در پایان هر روز مرور کنید . اثربخشی کارتان را به عنوان الگویی در قبال فرهنگ به حساب آوردن دیگران ارزیابی نمایید .

• در تمامی کارها تنوع‌سازی و به حساب آوردن دیگران را به عادات سازمانی تبدیل کنید
تلفیق ملاحظات تنوع‌سازی و به حساب آوردن دیگران در رویکردها، روشها، برنامه‌ها و مجموعه رفتارهای شما، نقطه‌ شروع اندیشیدن درباره‌ این موضوع است. کارتان را با پرسش‌هایی آغاز نمایید که باعث می‌شوند شما تنوع‌سازی و به حساب آوردن دیگران را در همه موضوعات تلفیق نمایید ،موضوعاتی نظیر استخدامها، ارتقای شغلی افراد، فرصتهای توسعه، جلسات، قدردانی‌ها، تشویق ها، پرداختها، کسانی را که حیطه‌ کاری خود دعوت می‌کنید، کسانی که با آنها صحبت می‌نمایید، با آنها وقت صرف می‌کنید و شروع به شناختن آنان می‌نمایید. توجه شما نشانگر اهمیتی است که برای چنین فرهنگی قایل هستید. این کار به دیگر افراد سازمان نیز کمک می‌کند تا تنوع‌سازی و به حساب آوردن دیگران را در همه‌ کارهایشان مد نظر قرار دهند .

چگونه این کار را عملی سازیم
به خودتان کمک کنید تا بتوانید این فرهنگ را به عادات سازمانی تبدیل نمایید. در پشت کارت ویزیت خود جایی را برای یادآوری این موضوع به خودتان در نظر بگیرید. در تمام طول روز آن را نزد خود نگاه دارید. حداقل هر دو هفته یک بار، مهارتهای خود را توسعه داده و آن را به عادت تبدیل سازید.

نتیجه
رهبران بزرگ قرن 21، کسانی هستند که ملاحظات تنوع‌سازی و به حساب آوردن دیگران را به عادات برتر و عالی خود و سازمانهایشان تبدیل می‌کنند. این امر برای استفاده‌ کامل از فرصتهای موجود در قرن 21 الزامی است.

Hits: 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *