Jean-Marcelژان ژاک مارسل لافونت، اقتصاددان فرانسوی، روز 13 آوریل سال 1947 میلادی در تولوز فرانسه به دنیا آمد. او، که متخصص اقتصاد بخش عمومی و اقتصاد اطلاعات بود، تحصیلات خود را در دانشگاه تولوز آغاز کرد و در نهایت در سال 1975 میلادی دکترای اقتصاد خود را از دانشگاه هاروارد گرفت.

لافونت طی سال‌های 1975 تا 1987 میلادی در اکول پلی‌تکنیک پاریس تدریس کرد و از سال 1980 تا سال 2004 میلادی نیز استاد اقتصاد مدرسه مطالعات پیشرفته در علوم اجتماعی فرانسه بود. او همچنین از سال 1991 تا 2001 میلادی در دانشگاه تولوز نیز تدریس کرد. در سال 1991 میلادی، موسسه اقتصاد صنعتی تولوز را پدید آورد، که کمی بعد به یکی از برجسته‌ترین مراکز تحقیقاتی علم اقتصاد در اروپا تبدیل شد. لافونت، از سال 2001 میلادی تا زمان مرگش در یکم می سال 2004 میلادی، نخستین دارنده کرسی استادی جان الیوت در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی بود (که هم‌اکنون این کرسی در اختیار پروفسور محمدهاشم پسران، اقتصاددان بزرگ ایرانی است). او طی دوران فعالیت علمی‌اش، 17 کتاب و بیش از 200 مقاله نوشت.

لافونت، توسعه‌های علمی پیشتازانه‌ای در زمینه اقتصاد خرد، به ویژه اقتصاد بخش عمومی، اقتصاد توسعه و نظریه اطلاعات ناقص، انگیزه‌ها و قاعده‌گذاری ارائه کرده بود. کتاب مشترک سال 1993 میلادی او با ژان تیرول، تحت عنوان «نظریه‌ای در مورد انگیزه‌ها در خرید و قاعده‌گذاری»، مرجعی بنیادین در زمینه اقتصاد بخش عمومی و نظریه قاعده‌گذاری است.

در سال 2002 میلادی، او به همراه دیوید مارتیمورت، رساله «نظریه انگیزه‌ها: مدل کارفرما-کارگزار» را در مورد اقتصاد اطلاعات و انگیزه‌ها نوشت. کتاب آخر او تحت عنوان «قاعده‌گذاری و توسعه» است که در مورد سیاست‌هایی برای بهبود اقتصاد کشورهای کمتر توسعه‌یافته بحث می‌کند. در پاییز سال 2002 میلادی، بیماری سرطان ژان ژاک لافونت تشخیص داده شد و در نهایت روز یکم می سال 2004 میلادی در خانه‌اش واقع در جنوب فرانسه درگذشت. حاصل ازدواج او با همسرش، کولت، سه دختر به نام‌های سیسیل، بندیکت و شارلوت و یک پسر به نام برتراند است. لافونت در زمان حیاتش جوایز و افتخارات متعددی را کسب کرده بود. او همچنین کتاب‌هایی نوشته بود که از جمله آنها می‌توان به «کلی‌سازی و استخراج ترجیحات»، «نظریه‌ای در مورد انگیزه‌ها در خرید و قاعده‌گذاری» (با همکاری ژان تیرول) و «نظریه انگیزه‌ها: مدل کارفرما-کارگزار» (با همکاری دیوید مارتیمورت) اشاره کرد.

 

برگرفته

Hits: 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *