facebook-to-launch-libra-cryptocurrency-next-year

پس از چند ماه شایعه پیرامون ارز دیجیتالی فیسبوک، سرانجام روز سه‌شنبه (18/06/2019) رمز ارز جدید «Libra» معرفی شد و قرار است از سال آینده وارد بازار شود.

در ابتدا تصور می‌شد ارز مجازی فیسبوک یک پلتفرم باشد که از ارزهای مجازی موجود پشتیبانی می‌کند ولی فیسبوک می‌گوید «لیبرا» یک رمز ارز مستقل است که توسط اتحادیه و چندین شرکت سرمایه‌گذار وارد بازار می‌شود.

ارز لیبرا براساس پلتفرمی به نام «کالیبرا» توسعه داده می‌شود و یک شبه نگهبان (همان اتحادیه متشکل از سرمایه‌گذاران و چند عضو غیرانتفاعی) در ژنو سوییس خواهد داشت.

 

لیبرا چه نوع پول مجازی است و توسط چه افرادی اداره می‌شود؟

نوعی ارز مجازی است که با پشتوانه سپرده‌گذاری‌ها، اوراق بهادار و بانکی دولتی راه‌اندازی می‌شود. پشتوانه این ارز پول مجازی نیست و مالکان آن همیشه می‌توانند با امنیت بالایی آن را به یک ارز سنتی تبدیل کنند.

فیسبوک می‌خواهد شبکه‌ای برای تبادل این ارز در میان مالکان و خریداران راه‌اندازی کند که هنوز اطلاعات زیادی درباره‌اش نداده است. این ارز دیجیتالی از یک شبه نگهبان یا مقر مرکزی سود می‌برد که متشکل از سرمایه‌گذاران و اعضای غیرانتفاعی است.

کدام شرکت‌ها موسس لیبرا هستند؟

براساس اطلاعاتی که فیسبوک هنگام معرفی ارز لیبرا به رسانه‌ها داده است؛ اتحادیه لیبرا دارای ۲۸ موسس است. شرکت‌های معروف و مطرحی مانند مسترکارت، پی پال، ویزا، Ebay، اسپاتیفای، اوبر، لیف، ودافون و خود فیسبوک در این اتحادیه عضو هستند.

facebook-to-launch-libra-cryptocurrency-next-year

هریک از این اعضا باید حداقل ۱۰ میلیون دلار در پروژه سرمایه‌گذاری کرده باشند.

این اتحادیه برای برای مدیریت و گسترش ارز لیبرا تاسیس شده است و توسط یک صندوق پشتیبانی می‌شود. یکی از اهداف اصلی این گروه، پشتیبانی از ارز دیجیتالی لیبرا توسط دارایی‌های واقعی و ذخایر ارزی سنتی است.

فیسبوک می‌گوید پس از راه‌اندازی لیبرا، سعی می‌کند میلیاردها دلار سرمایه جدید جذب کند تا سرویس‌های مالی برای افرادی که به بانک دسترسی ندارند؛ راه‌اندازی شود. گفته می‌شود پیش از عرضه لیبرا این اتحادیه بیش از ۱۰۰ عضو خواهد داشت.

نقش فیسبوک در لیبرا چیست؟

فیسبوک هم در توسعه بلاک‌چین که فناوری محوری لیبرا است و هم در اتحادیه لیبرا نقشی کلیدی و محوری دارد ولی قدرت تصمیم‌گیری نهایی در اختیار کل اتحادیه است. هریک از اعضای اتحادیه هم قدرت، الزامات و مزایای یکسان و مشابهی دارند.

چرا فیسبوک تن به چنین ساختاری داده است؟ به خاطر اینکه بسیاری از مردم و حتی شرکت‌های مالی و موسسات اعتباری به فیسبوک اعتماد لازم را ندارند. این ساختار به این افراد اطمینان لازم را می‌دهد که نهادی بالاتر از فیسبوک روی لیبرا نظارت دارد.

لیبرا براساس چه فناوری توسعه خواهد یافت؟

لیبرا هم مانند غالب ارزهای دیجیتالی با محوریت فناوری زنجیره بلوکی (blockchain) توسعه پیدا خواهد کرد. مجموعه‌ای وسیع از کامپیوترهای متصل به هم قدرت محاسباتی لازم برای رمزنگاری این ارز را فراهم می‌کنند.

یک تفاوت اساسی میان لیبرا و بیت‌کوین وجود دارد. هر دو براساس زنجیره بلوکی هستند ولی بیت‌کوین یک نهاد مرکزی اداره‌کننده و گرداننده ندارد ولی در لیبرا، برخی نهادها با داشتن مجوز لازم می‌توانند به شبکه کامپیوتری پشت صحنه متصل شوند.

نرم‌افزار مجری لیبرا متن‌باز خواهد بود تا شرکت‌های دیگر بتوانند اپلیکیشن‌ها و ابزارهایی برای کار با آن طراحی و توسعه دهند.

گفته شده است اتحادیه لیبرا قصد دارد پس از ۵ سال، یک فناوری زنجیره بلوکی بدون نیاز به مجوز برای این ارز راه‌اندازی کند.

لیبرا چگونه عرضه و قابل استفاده است؟

پروژه کالیبرا که زیرمجموعه فیسبوک است سعی خواهد کرد کیف پول مجازی برای لیبرا تدارک ببیند. خریداران می‌توانند برای تهیه، پس‌انداز، واریز، دریافت و نیز خرج کردن لیبرا از این کیف پول مجازی فیسبوک استفاده کنند.

در ابتدا، این کیف پول مجازی در سرویس‌ها و اپلیکیشن‌هایی مانند واتساپ و فیسبوک مسنجر در دسترس قرار می‌گیرد و بعد در سال ۲۰۲۰ به صورت یک اپلیکیشن مستقل عرضه خواهد شد.

قابل تصور است که کاربران شبکه‌های اجتماعی فیسبوک و اینستاگرام هم می‌توانند از درون خود این برنامه‌ها به لیبرا دسترسی داشته باشند یا خرید و فروش کالا کنند.

آیا لیبرا امن است؟

با سابقه‌ای که از فیسبوک سراغ داریم؛ سوال بسیار مهمی است!

فیسبوک می‌گوید هر فردی که بخواهد از کیف پول کالیبرا استفاده کند و خرید و فروش ارز لیبرا داشته باشد؛ باید نوعی فرآیند شناسایی و احرازهویت را طی کند.

این فرایند به نام «مشتری‌تان را بشناسید» را براساس هویت فیزیکی کاربر و ارایه مدارک شناسایی است تا از جرایم مالی جلوگیری کند.

فیسبوک همچنین اعلام کرده که اگر کاربر تلفن‌ همراهش را گم کرده یا گذرواژه‌اش را فراموش کند؛ کالیبرا از وی پشتیبانی نرم‌افزاری می‌کند. ضمنا آنکه اگر از حساب یک کاربر دزدی شود؛ فیسبوک آن مبلغ را به حساب وی بر می‌گرداند.

مدیران فیسبوک همچنین قول داده‌اند که از اطلاعات حساب کالیبرای کاربران برای منظورهای تبلیغاتی استفاده نخواهند کرد.

 

برگرفته

Hits: 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *