طی یک نظرسنجی از ۱۰۰۰ کارمند در دورکاری؛ نیمی از آنها اعتقاد دارند هیچ تغییری در مهارتهای مدیر آنها به وجود نیامده است.
هنگامی که اوایل سال ۲۰۲۰ موجی از تعطیلیها و قرنظینهها به راه افتاد و کارمندان و کارگران مجبور شدند در خانههای خود بمانند؛ مدیران و رهبران کسبوکارها مجبور شدند سریعا مهارتهای مدیریتی راه دور خود را ارتقا دهند.
یک روز، مدیران در اتاق کنفرانس و به صورت رو در رو با تیمهای خود ملاقات داشتند و در حالیکه منتظر دم کشیدن قهوه بودند؛ با همکاران تماس میگرفتند ولی حالا جلسات حضوری به جلسات ویدئوکنفرانس تبدیل شدند و محل آنها در اتاق استراحت یا آسپزخانه خانهها است.
بنابراین، رهبران تجاری چگونه باید از راه دور همهچیز را مدیریت کنند؟
برای پاسخ به این پرسش، اخیرا موسسه Emplify از هزار کارمندی که به تازگی وارد مرحله دورکاری شده است؛ نظرسنجی کرده تا درک کند مدیران آنها چگونه خوب کار میکنند یا چه قابلیتها و مهارتهایی برای مدیریت از راه دور آنها دارند!
شیفت به مدیریت از راه دور
متاسفانه، بیش از نیمی از این کارمندان اعتقاد دارند مهارتهای مدیریتی مدیرانشان در خانه تغییر یا بهبود خاصی پیدا نکرده است.
افزون بر این، ۶۷ درصد آنها مشترکا میگویند مدیر آنها در ۳۰ روز گذشته هیچ بازخورد سازندهای به آنها نداده است. تقریبا ۵۰ درصد آنها میگویند فرصتهای توسعهای حرفهای کمتری دارند.
دورکاری باعث فاصله افتادن میان تواناییها و کارها شده است. ۴۵ درصد این افراد احساس میکنند؛ بیش از گذشته از ماموریتهای سازمانی خود فاصله گرفته و جدا افتادند.
خبر بد این است که دقیقا در نقاطی که کارمندان مشکل دارند و دلایل ترک کارشان هستند؛ مدیران راه دور در آن نقاط دچار وارفتگی و فروپاشی شدند.
خوشبختانه، این مشکلات قابل حل هستند و میتوان برای آنها راهحلهایی پیدا کرد تا مدیران در وضعیت فعلی و از راه دور هم بتوانند تاثیرگذاری و رهبری خود در سازمان و تیمهای کاری را داشته باشند.
۱- به طور مرتب و موثر بازخوردهای سازنده ارائه بدهید
به دلیل خستگیهای ناشی از استفاده اپلیکیشنهای تماس ویدئویی مانند زوم است یا ترس رهبران برای دادن استرس و اضطراب بیشتر به مردم؛ واقعیت این است که به هر دلیلی، کارمندان بازخوردهای سازندهای درباره کار خود ندارند.
مدیر موسسه Emplify میگوید: «بازخورد یک کاتالیزور برای رشد است. بدون آن هرگز کسی موفق نمیشود به تمام پتانسیل و استعداد درونی خود برسد.»
مکالمات میتوانند بازخوردهای متفاوتی به یک کارمند بدهند. بهتر است مدیران از تماسهای تصویری برای ارتباط صمیمی با کارمندان و دادن بازخوردها استفاده کنند تا کارمند به یک حس و درک مشترک برسد.
از سوی دیگر، مدیر در یک تماس ویدئویی میتواند از روی مشاهده حالات صورت، زبان بدن و سایر سیگنالهای غیرکلامی بفهمد آیا بازخورد داده شده درست منتقل و درک شده است یا خیر!
اگر احساس میکنید چهره خسته شما میتواند در بازخوردها تاثیر منفی بگذارد؛ قابلیت self-view اپلیکیشن زوم را خاموش کنید. ما نمیتوانیم برای ساعتهای طولانی چهره خودمان را شاد و هندان و سرزنده جلوی دوربین نگه داریم.
۲- به کارمندان در یافتن فرصتهای رشد کاری کمک کنید
پیش از پاندمی کروتا، انواع همایشها، سمینارها، کنفرانسها و رویدادهای حضوری مانند نمایشگاهها برگزار میشد که کمک میکرد افراد جایگاه خود در یک شرکت و پست سازمانی را بهتر شناخته و فرصتهای رشد خود را بشناسند.
کرونا همه این رویدادها را تعطیل کرده است ولی منابع زیادی در دنیای مجازی برای یادگیری و توسعه مهارتهای کاری وجود دارد. مدیران باید کارمندان خود را تشویق کنند به سوی فرصتهای کاری حرفهایتری بروند و اهداف رشدی برای خود تعریف کنند.
مدیر Emplify میگوید وقتی کارمندان احساس کنند روی صندلی رشد نشسته و خودشان راننده این صندلی هستند؛ روند کاری بهتری دارند چون خود را یک فرد معتبرتر احساس میکنند. بنابراین؛ احتمال ایجاد تغییرات مثبت و معنیدار بیشتری وجود دارد.
باید مدیران با هریک از کارمندان خود ملاقاتهای جداگانهای داشته باشند تا بفهمند آنها برای چه اهدافی تلاش میکنند و قرار است در زندگی حرفهای خود به چه نقطهای برسند. مهمتر اینکه چه کاری میتوان برای آنها در جهت رسیدن به این اهداف انجام داد.
هنگامی که منابع مورد نیاز کارمندان برای رشد و فرصتهای کاری حرفهایتر فراهم شود (مثلا وقت بیشتر یا پول بیشتر)؛ باید مدیران به صورت دورهای کارمندان وضعیت رشد آنها را ارزیابی کنند تا کارمند بداند که باید پاسخگو باشد.
۳- به کارمندان در یافتن معنای کار کمک کنید
نظرسنجی موسسه Emplify نشان میدهد در این دوران پاندمی، مردم نسبت به ماموریتهای کاری خود بیشتر از گذشته سردرگم شده و حتی فاصله گرفتهاند.
مدیر Emplify اعتقاد دارد این یافته اشاره به واقعیتی دارد که کارمندان در دورکاری دنبال یافتن حقیقت و مفهوم کار خود هستند. مردم میخواهند بفهمند آیا کارشان ارزش و اهمیت بزرگ و مهمی دارد؟ آیا به هدف و چیزی بزرگتر از خود کمک میکنند؟
تحقیقات شرکت McKinsey نشان میدهد اگر افراد بفهمند روی یک یا چند چیز تاثیر مثبت میگذارند؛ کار کردن برایشان معنی پیدا میکند. این موارد میتواند «جامعه»، «مشتریان»، «تیمهای فوری»، «سازمان» و «خودشان» باشد.
برای عبور از این مشکل، مدیران باید برای کارمندان توضیح دهند کارشان چگونه به نفع یکی از این موارد بالا است. باید برایشان روشن کنند هر کارمند چه سهمی در پیروزیها و موفقیتها دارد و چگونه تفاوت ایجاد میکند.
در دنیایی که ارتباطات میان افراد در محیطهای کاری فقط از طریق صفحهنمایشها است؛ رهبران و لیدرهای کسبوکار باید یاد بگیرند فاصلهها را در رهبری خود از بین ببرند و نه تنها کسبوکارشان را زنده نگه دارند؛ بلکه باعث رشد آن شوند.
نوشته: میثاق محمدیزاده | منبع: INC | برگرفته: یکپزشک
Hits: 0