how-to-stay-in-control-when-your-job-is-stressful

طبق آمار موسسه استرس ایالات متحده، یک چهارم شهروندان امریکایی مشاغل خود را بزرگ‌ترین عامل استرس‌زا در محیط و زندگی خود می‌دانند. همین‌طور، این موسسه دریافته است تقریبا ۸۰ درصد کارمندان (می‌توان گفت اکثریت) در کار خود استرس دارند.

وقتی سطح استرس شما بالا است؛ همه نوع پیامد منفی در انتظارتان است. از احساس خستگی، سردرد، رنج، درد در بخش‌های مختلفی از بدن مانند کمر و گردن، بی‌خوابی، خشونت، واکنش‌های غیرعادی به‌ویژه در برابر همکاران و صبر پایین بگیرید تا بیماری‌ها و آثار منفی دیگری که نمی‌خواهیم اینجا فهرست کنیم.

امروزه، بسیاری از کسب‌وکارها و مشاغل استرس‌زا شدند. به وضوح شاهدیم که محیط‌های کار استرس بیشتری نسبت به ده‌های گذشته دارند. به همین دلیل، ناچار هستید یک سری ترفندها و استراتژی‌ها برای مدیریت استرس و اضطراب خود در محل کار داشته باشید.

مهم است بتوانید در روزها و ساعت‌های پرفشار کاری و در اوج اضطراب‌ها، هنوز کنترل خود را حفظ کرده و حداقل روی رفتار، گفتار و ذهنیت خود مسلط باشید تا کمتر آسیب ببینید.

در ادامه به چند ترفند و نکته مهم در همین زمینه اشاره می‌کنیم که تا به شما کمک کنند با استرس کمتری مواجه باشید:

تا می‌توانید وقفه‌ها را کاهش دهید

یک مطالعه از دانشگاه‌های کالیفرنیا، ایروین و هامبولت نشان می‌دهد هزینه ایجاد وقفه‌ها و قطع موقت کار باعث افزایش سطح استرس می‌شود.

به گفته محققان؛ افراد می‌خواهند با کار سریع‌تر و بیشتر، وقفه ایجاد شده را جبران کنند و همین اقدام منجر به استرس بیشتر، سرخوردگی و فشار کاری و زمانی می‌شود.

وقفه‌های بیش از ۲۰ دقیقه می‌توانند افراد را تحت فشار قرار دهند و باعث تحریک استرس و اضطراب شوند. ناامیدی هم افزایش پیدا می‌کند و افراد حس می‌کنند در کار خود پیشرفتی ندارند.

یک مطالعه جداگانه دیگر از سوی دانشگاه مینه‌سوتا نشان می‌دهد؛ وقفه‌ها و دست کشیدن از کار باعث اختلال در عملکرد مغز، عدم انجام درست وظایف و کارها، مشکلات عاطفی و ناراحتی می‌شود.

هر دو مطالعه سیستم‌های برنامه‌ریزی و اجرایی را برای کاهش وقفه‌ها، تداخل‌ها و توزیع‌ها پیشنهاد می‌کنند.

هر چیزی که باعث ایجاد وقفه، حواس‌پرتی و موارد نظیر این‌ها می‌شود را باید در محیط کار خود کاهش دهید. مثلا، اگر می‌دانید هر روز ساعت ۱۰ صبح همکاران شما دور هم جمع می‌شوند تا قهوه بخورند ولی شما باید کار کنید؛ با گذاشتن هدفون در گوش خود سعی کنید روی کارتان تمرکز داشته باشید.

خود را برای موفقیت با یک کار آماده کنید

دیوید مایر، استاد روان‌شناسی دانشگاه میشیگان در مقاله‌ای که در نشریه HealthDay چاپ شده؛ درباره چندوظیفه‌گی می‌گوید: «چندوظیفه‌گی در بروز استرس بسیار تاثیرگذار و مهم است. ذهن می‌خواهد روی یک کار تمرکز کند ولی ناچار است به درخواست‌های متعددی پاسخ دهد؛ در نتیجه مغز مجبور می‌شود آدرنالین و هورمون‌های استرس‌زای بیشتری تولید کند.»

طبق تحقیقات دانشگاه، چندوظیفه‌گی دیجیتالی مانند پاسخ دادن همزمان به ایمیل‌ها، گشت‌زنی در شبکه‌های اجتماعی، جواب دادن به تماس‌ها و خواندن مطالب روی اینترنت نه تنها باعث افزایش استرس می‌شود؛ در بروز افسردگی، فرسودگی و اضطراب‌های غیرمستقیم نیز نقش پررنگی دارد.

برای کاشه استرس در محیط کار باید به سمتی پیش بروید که در طول روز فقط روی یک نوع کار تمرکز داشته باشید. خودآگاهی کمک می‌کند بهتر بتوانید از چندوظیفه‌گی جلوگیری کنید. مثلا، اگر عادت دارید در حین کار دایما گوشی تلفن خود را برای پیام جدید رسیده چک کنید؛ باید اپلیکیشن‌هایی روی گوشی نصب کنید که باعث حواس‌پرتی شما نشوند.

به سمت وضعیت‌های منفی نروید

محیط‌های کاری به اندازه کافی پراسترس هستند و دیگر نیازی دارید به صورت عمدی یا سهوی به سوی گفت‌وگوها، کنش‌ها و سبک‌های فکری منفی بروید تا مشکل دوچندان شود.

به طور مشخص و واضحی، باید از افراد، همکاران و دوستانی که تفکرات منفی، تخریب‌گرانه و شایعه‌پراکن دارند؛ دوری کرده و با آن‌ها همراه نشوید چون توانایی بالایی در مسوم کردن ذهن شما و ایجاد استرس و نگرانی بیشتر دارند.

در کار، باید تمام تمرکز و قدرت ذهنی شما معطوف به حل مسئله، پیدا کردن راه‌حل‌ها و ایده‌های جدید باشد نه اینکه نگران آینده، تصمیم‌های مدیریتی، فعالیت‌های مشکوک یک همکار رقیب یا وضعیت مالی شرکت باشید.

مسیر خود را از افراد منفی‌گر جدا کنید؛ در جمع‌‌های آن‌ها شرکت نداشته باشید و طوری برنامه‌ریزی کنید که در اوقات استراحت، نهارخوری و جلسات در کنارشان نباشید. مرزهایی تعیین کنید تا جز در بحث‌های کاری و پروژه که ناچار هستید؛ در اوقات دیگر سیبل سخنان و تفکرات آن‌ها قرار نگیرید.

اقدام دیگر شما، بررسی این موضوع باشد که آیا خودتان هم فردی منفی‌نگر هستید یا خیر؟ اگر احساس می‌کنید نسبت به کار، همکاران، مدیران و شرکت دلسرد و ناامید هستید؛ باید هرچه زودتر اقداماتی برای پاک‌سازی ذهنی خود انجام دهید.

با زیرنظر گرفتن خود متوجه شوید در کدام‌ ساعت‌ها انرژی شما بالا و در کدام اوقات به پایین‌ترین سطح انرژی می‌رسید و چرا؟ بعد برنامه‌ریزی کنید تا ذهن شما در کدام ساعت‌ها سخت‌ترین فعالیت‌ها را انجام دهد.

بهتر است برخی مسایل نگران‌کننده را با رئیس خود مطرح کرده تا از ذهن خود برای همیشه پاک کنید.

 

نوشته: میثاق محمدی‌زاده  |  منبع  |  برگرفته

Hits: 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *