تقریباً همه کارآفرینان و مدیران خلاقیت را میستایند. توانایی تولید ایدههای جدید و نوآورانه برای حفظ توانایی رقابت در هر صنعتی بسیار حیاتی است. ولی آیا افراد خلاق اینگونه زاده میشوند و بقیه انسانها فاقد نیروی خلاقیتاند و نمیتوانند این مهارت را فراگیرند؟ بسیاری از صاحبنظران و متخصصان بر این باورند که خلاقیت مهارتی قابل آموزش است و همه میتوانند با انجام برخی کارها از نیروی پنهان خلاقیت خود استفاده بهتری ببرند.
«همه انسانها در درون خود دارای نیروی خلاقیتند ولی این وظیفه افراد تاثیر گذار در زندگی – والدین، مدیران، مربیان و … – است که این قابلیت را در ما پرورش دهند و اعتماد به نفس لازم را در ما به وجود آورند. ». این را کریس پارادیز، بنیانگذار و مدیرعامل موفق شرکتهای بازاریابی دیجیتال پارادیز و پی ام دیجیتال میگوید.
در اقتصاد امروزی شغل شما تقریباً هر چه که باشد تا حدی نیاز به تفکر خلاقانه در آن خواهید داشت. در اینجا چهار نکته برای آموزش و تشویق خلاقیت ارائه میشود که با انجام آنها میتوانید نیروی خلاقیت نهفته در کارکنان را بیدار کنید:
پرسشهای غیرمعمول بپرسید
بعضی وقتها بهترین راه برای حل مسئله تغییر تمرکز به صورت موقت است. پرسیدن سؤالات باز نا معمول و عجیب یکی از راههایی دستیابی به این امر است. در این حالت مغز مجبور میشود برای پاسخگویی به این پرسشها سخت تر کار کند ایدههای مختلف را با هم ترکیب کند و این میتواند راه را برای ایجاد ایدههای خلاقانه هموار کند.
جوی اطمینانبخش بسازید
ترس، چه ترس از رد شدن، مورد تمسخر قرار گرفتن یا از دست دادن امنیت شغلی، یکی از بزرگترین موانع خلاقت است. بسیاری از کارکنان صرفاً به دلیل عدم اطمینان و اعتمادبهنفس، ایدههای خود را با دیگران در میان نمیگذارند. باید تلاش کرد فرهنگی که حامی ایدههای نو و اصیل است و در آن نظرات افراد مورد انتقاد و سرکوبی قرار نمیگیرد ایجاد کرد.
به منابع جدید روی بیاورید
اتکا بر شیوههای تفکر تکراری مانعی جدی بر سر راه نوآوری است. نکته کلیدی برای خلاقیت ورزی استفاده از منابع و دروندادهای متنوع برای تفکر است. برای مثال میتوان از حلقه کتابها و همکارهای معمول فراتر رفت و با منابعی که خارج از رشته تخصصی شماست آشنا شد. بسیاری از پیشرفتها و نوآوریهای علمی و مدیریتی حاصل ترکیب منابع متفاوت از حوزههای گوناگون فکری بوده است.
از دفتر کار خود خارج شوید
وقتی احساس میکنید در تولید فکر به بن بست رسیدهاید، تغییر فضا و منظر میتواند یاری دهنده باشد و موتور خلاقیت شما را به کار بیندازد. از میز کار خود دور شوید و هرچند برای مدتی کوتاه وارد محل جدیدی شوید و با افرادی متفاوت و جدید به گفتگو بپردازید و فعالیتهایی انجام دهید که معمولاً جزء برنامه کاری شما نیست. موقعیتهای جدید میتوانند سرشار از ایدههای جدید نیز باشند.
Hits: 0